امریکا روابط جنسی کارکنان دولتی خود با شهروندان چین را ممنوع کرد

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۱۴

ایالات متحده به تازگی روابط عاشقانه و جنسی کارمندان دولتی خود و اعضای خانواده شان در چین با شهروندان چینی را ممنوع کرده است.

منابع آگاه به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته‌اند که این سیاست جدید شامل تمام نمایندگی‌های ایالات متحده در چین، از جمله سفارت آن در بیجینگ و قنسولگری‌ها در گوانگژو، شانگهای، شنیانگ، ووهان و هانگ‌کانگ می‌شود.

تنها کارمندانی که پیشتر چنین رابطه‌ای با شهروندان چینی داشته‌اند، می‌توانند درخواست معافیت دهند، و در صورت رد درخواست، باید رابطه جنسی و عاشقانه خود را قطع کرده یا شغل خود در دولت امریکا را رها کنند.

اسوشیتدپرس به نقل از متخصصان حوزه جاسوسی و دیپلومات‌های امریکایی نوشت که چین به طور گسترده از زنان جذاب برای دسترسی به اطلاعات محرمانه امریکا استفاده می‌کند. چنانچه، نهادهای استخباراتی چین، زنان جذاب را برای به دام انداختن دیپلومات‌های امریکایی گماشته اند.

این سیاست به‌طور شفاهی و الکترونیکی به کارکنان امریکایی در چین در ماه جنوری اطلاع داده شد، اما هنوز به‌طور عمومی اعلام نشده است.

اگرچه برخی از نهادهای دولتی ایالات متحده از پیش مقررات سختگیرانه‌ای درباره این‌گونه روابط داشتند، اما اجرای سیاست کلی «منع روابط صمیمی»، از زمان جنگ سرد تاکنون به‌صورت عمومی بی‌سابقه بوده است. در کشورهای دیگر، داشتن رابطه عاشقانه یا حتی ازدواج دیپلومات‌های امریکایی با افراد محلی، موضوعی غیرمعمول نیست.

یادگاری از دوران جنگ سرد

سرویس‌های اطلاعاتی در سراسر جهان مدت‌هاست که از مردان و زنان جذاب برای به‌دست آوردن اطلاعات حساس استفاده می‌کنند؛ روشی که به‌ویژه در دوران جنگ سرد شهرت زیادی داشت.

وزارت امور خارجه امریکا و دیگر نهادهایی که در چین دفاتری دارند، مدت‌هاست که مقررات سختگیرانه‌ای در مورد روابط شخصی کارکنان امریکایی مستقر در آن‌جا اعمال کرده‌اند، به‌ویژه در کشورهایی مانند روسیه یا کوبا که به‌عنوان تهدیدهای جدی اطلاعاتی در نظر گرفته می‌شوند.

اسناد سابقاً محرمانه‌ وزارت خارجه امریکا نشان می‌دهند که در سال ۱۹۸۷، حکومت امریکا کارکنان مستقر در بلوک شرق و چین را از دوستی، قرار عاشقانه یا رابطه جنسی با افراد محلی منع کرد. این دستور پس از آن‌ صادر شد که یک عضو نیروی دریایی امریکا در مسکو فریب یک جاسوس شوروی را خورد.

بنا بر گزارش‌های خبری آن زمان، این محدودیت‌ها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ تا حدودی کاهش یافتند.

افزایش تنش‌ها، نظارت‌های سختگیرانه‌تر

در سال‌های اخیر، تنش‌ها میان واشنگتن و بیجینگ بر سر مسائل تجاری، فناوری و رقابت‌های ژئوپلیتیکی افزایش یافته است.

پیتر ماتیس، تحلیل‌گر پیشین سازمان سیا و رئیس بنیاد جیمزتاون، اندیشکده مستقر در واشنگتن، گفت که دستکم دو مورد علنی وجود داشته که در آن ماموران چینی دیپلومات‌های امریکایی مستقر در چین را اغوا کرده‌اند.

ماتیس افزود یکی دیگر از مسائل این است که استخبارات چین تنها از طریق جاسوس‌ها اطلاعات جمع‌آوری نمی‌کند، بلکه از طریق تحت فشار گذاشتن افراد عادی، اغلب با تهدید یا ارعاب، نیز این کار را انجام می‌دهد.

به گفته او، این بدان معناست که هر شهروند چینی که با یک دیپلومات امریکایی وارد رابطه شود، ممکن است در معرض اجبار و فشار دولت چین قرار گیرد.

خبرهای بیشتر

رادیو