تعرفه‌های ترامپ واکنش سران کشورهای جهان را برانگیخت

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۱۴

سران کشورهای مختلف جهان به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای وضع تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای وارداتی واکنش نشان دادند و درباره تاثیرات منفی آن بر تجارت جهانی هشدار دادند.
برخی از کشورها تهدید به اقدامات تلافی‌جویانه و اعمال تعرفه‌های متقابل کردند.

پس از اعلام تصمیم ترامپ، شرکت‌ها و دولت‌ها به سرعت در حال محاسبه هزینه‌های یک جنگ تجاری رو به افزایش شدند.

یک مؤسسه پژوهشی آلمانی برآورد کرده است که این تعرفه‌ها ۷۵۰ میلیارد یورو از اقتصاد اتحادیه اروپا حذف خواهد کرد.
روز پنج‌شنبه، هم‌زمان با واکنش سرمایه‌گذاران، بازارهای سهام در بیجینگ و توکیو به پایین‌ترین سطح خود در چند ماه اخیر سقوط کردند.
سهام اروپا نیز در معاملات صبح‌گاهی با کاهش شدیدی روبه‌رو شد و آلمان، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان کالا، بیشترین ضربه را متحمل شد.
تعرفه‌های اعلام‌شده در روز چهارشنبه توسط ترامپ، بازارهای جهانی را دچار نوسان کرد و با محکومیت رهبرانی روبه‌رو شد که پایان یک دوران تجارت آزاد را می‌بینند؛ نظامی که برای دهه‌ها نظم جهانی را شکل داده است.
چین، به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، که صادراتش به امریکا با تعرفه ۵۴ درصدی روبه‌رو شده است، وعده اقدام متقابل داد.
وزارت بازرگانی چین از ایالات متحده خواست تا فوراً این تعرفه‌ها را لغو کند. در بیانیه این وزارت گفته شده است که چین «قاطعانه تدابیر مقابله‌ای برای حفظ حقوق و منافع خود اتخاذ خواهد کرد.»
اتحادیه اروپا نیز واکنش مشابهی نشان داد، و این اقدام را «تهدیدی ویرانگر برای تجارت جهانی» عنوان کرد.
اورسولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه گفت «با این اقدام بی‌ثباتی افزایش خواهد یافت و موجب گسترش بیشتر حمایت‌گرایی خواهد شد. پیامدهای آن برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان فاجعه‌بار خواهد بود.»
او افزود در صورتی که مذاکرات با واشنگتن به نتیجه نرسد، اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی اقدامات تلافی‌جویانه خواهد شد.
سخنگوی حکومت فرانسه نیز اعلام کرد که اتحادیه اروپا آماده یک جنگ تجاری با ایالات متحده است و در واکنش به تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ، قصد دارد «خدمات آنلاین» امریکا را هدف قرار دهد.
وزیر اقتصاد آلمان، که ایالات متحده بزرگ‌ترین شریک تجاری آن کشور است، گفت: «فرصت‌هایی برای اتحادهای جدید در حال شکل‌گیری است که باید با قاطعیت و اراده از آن‌ها استفاده کنیم.»

وزیر امور خارجه ناروی گفت که تأسیس ناتو پس از جنگ جهانی دوم بر اساس این بود که کشورهای عضو از اعمال تدابیر اقتصادی «اجباری» علیه یکدیگر خودداری کنند.

آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، کشوری که اغلب به عنوان «معاون اقتصادی» امریکا در آسیا توصیف می‌شود، گفت که اقدام ترامپ «عملی از سوی یک دوست نبوده است.»
او‌گفت: «تعرفه‌های دولت ترامپ هیچ مبنای منطقی ندارند و با اساس شراکت دو کشور ما مخالفند.»
برند لانگه، رئیس کمیته تجارت بین‌الملل پارلمان اروپا، گفت که مذاکرات میان کشورهای مختلف اتحادیه اروپا هفته آینده آغاز خواهد شد.
نخست‌وزیر ایتالیا که همواره متخد ترامپ خوانده می‌شود نیز این تصمیم ترامپ را اشتباه خواند و گفت برای رسیدن به توافقی با ایالات متحده برای «جلوگیری از جنگ تجاری» تلاش خواهد کرد.
پدرو سانچز همتای اسپانیایی او، هم گفت که اسپانیا «به تعهد خود به یک دنیای باز ادامه خواهد داد.»
دولت ایرلند نیز اعلام کرد که تصمیم ترامپ «عمیقاً تأسف‌بار» است و به هیچ‌کس سود نخواهد رساند.
تایوان که قرار است با تعرفه ۳۲ درصدی بر صادرات به ایالات متحده روبه‌رو شود، این اقدام را «بسیار غیرمنصفانه» خواند.
هان دوک-سو، رئیس‌جمهور موقت کوریای جنوبی نیز گفت که «جنگ تجاری جهانی اکنون به واقعیت تبدیل شده است» و دولت او به دنبال راه‌هایی برای «غلبه بر بحران تجاری» خواهد بود.

دولت جاپان اعلام کرد که تعرفه ۲۴ درصدی توسط ترامپ «بسیار تأسف‌بار» است و ممکن است نقض توافقات سازمان جهانی تجارت و توافقات ایالات متحده و جاپان باشد.

خبرهای بیشتر

رادیو