همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو به بوداپست، وکتور اوربان، نخستوزیر هنگری اعلام کرد که کشورش از عضویت در دادگاه بینالمللی کیفری انصراف میدهد.
نخستوزیر اسرائیل در نشستی در بوداپست تصمیم هنگری برای خروج ازعضویت این دادگاه را «جسورانه و اصولی» خواند.
بنیامین نتانیاهو به رغم صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بینالمللی کیفری، پنجشنبه، ۱۴ حمل به هنگری سفر کرد.
ویکتور اوربان، نخستوزیر هنگری در یک نشست خبری گفت که کشورش بهطور کامل از دیوان کیفری بینالمللی خارج میشود. نخستوزیر هنگری در این نشست خبری افزود: «این دیگر یک دادگاه بیطرف و یک مرجع حاکمیت قانون نیست، بلکه یک دادگاه سیاسی است».
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با استقبال از تصمیم هنگری گفت: «شما در اتحادیه اروپا با ما میایستید، در سازمان ملل با ما میایستید و به تازگی موضعی بیباکانه و اصولی در قبال دیوان کیفری بینالمللی اتخاذ کردهاید».
دادگاه بینالمللی کیفری به عنوان بلندترین مرجع قضایی جهان در اول قوس پارسال حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «ارتکاب جرایم جنگی» صادر کرده بود.
هنگری یکی از ۱۲۴ کشور عضو این دیوان است که احکام آن برای این کشورها الزامآور است. دیوان بینالمللی کیفری برای بازداشت افراد محکوم، متکی به پولیس کشورهای عضو است.
هنگری طرح بازداشت نخستوزیر اسرائیل را رد کرده و این حکم را «وقیحانه» خوانده است.
نخستوزیر هنگری، یک روز پس از صدور حکم دیوان بینالمللی کیفری، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را با ضمانت عدم بازداشت به کشورش دعوت کرده بود. اوربان در آن زمان گفت که باید از حکم دیوان بینالمللی کیفری مبنی بر بازداشت نتانیاهو سرپیچی شود.
حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق این کشور، بسیاری از کشورهای متحد را دچار اختلاف نظر کرد.
امریکا که عضو این دادگاه نیست حکم علیه نتانیاهو را تکاندهنده خوانده بود، اما آلمان و بریتانیا در یک موضعگیری محتاطانه اعلام کردند که به قوانین و مقررات پایبند میمانند.