سناتور امریکایی به روبیو: موانع سفر همکاران سابق افغان ما به ایالات متحده را بردارید

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۹

جین شاهین، عضو کمیته روابط خارجی سنای امریکا در نامه‌ای از مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور خواست محدودیت‌ها را از مسیر سفر افغان‌های دارنده ویزای ویژه مهاجرت به امریکا برطرف کند.

او گفت امریکا به قولی که به همکاران سابق خود داده وفا کند.

این عضو سنا در این نامه‌ که روز سه‌شنبه، ۱۸ مارچ نوشته شده، گفت اکنون ۵۷۵۲ متقاضی ویزای ویژه مهاجرت به امریکا و دارندگان این ویزا در افغانستان، پاکستان، قطر و آلبانیا باقی مانده‌اند که برخی از آنها اعضای خانواده پرسونل فعال ارتش امریکا هستند.

او گفت به رغم وعده امریکا، این افراد بدون دسترسی به لوازم ضروری مانند مراقبت‌های پزشکی معمول، خدمات برای زنان و کودکان، مشاوره بهداشت روان و مراقبت از نوزادان و سایر ملزومات در کشورهای دیگر سرگردان هستند.

به گفته این سناتور، به‌دنبال صدور فرمان اجرایی ترامپ بسیاری از همکاران سابق افغان امریکا و خانواده‌های شان که قرار بود به امریکا سفر کنند، پروازهای شان لغو شده و هیچ مسیر مشخصی برای سفر آنها به امریکا وجود ندارد.

او خطاب به وزیر خارجه امریکا گفت که بسیاری کسانی که پس از آگست ۲۰۲۱ در افغانستان کشته شده‌اند، کسانی هستند که «جان خود را برای امریکا به خطر انداختند و برای ما از جان شان گذشتند؛ در عوض، ما قول دادیم از آنها و خانواده‌های شان محافظت کنیم».

سناتور شاهین به روبیو گفت: «ما باید پای این وعده بایستیم. من با کمال احترام از شما می‌خواهم که به حمایت دیرینه از این افراد ادامه دهید و اقدامات لازم را برای رفع محدودیت‌های جلوگیری از سفر متقاضیان و دارندگان ویزای ویژه مهاجرت به ایالات متحده انجام دهید.»

این عضو کمیته روابط خارجی سنای امریکا افزود: «ورود آنها به ایالات متحده نه تنها مسئولیت اخلاقی است بلکه یک اولویت امنیت ملی است که ما در طول چالش برانگیزترین لحظه ها در برابر تعهدات خود ایستاده ایم.»

حدود یک هفته پیش شبکه خبری سی‌بی‌اس گزارش داد که هزاران افغان که به ارتش امریکا در افغانستان کمک کرده بودند، از ورود به ایالات متحده بازمانده‌اند.

براساس اسناد رسمی که این شبکه بررسی کرده‌، بیش از ۴۰ هزار افغان که مورد ارزیابی قرار گرفته و اجازه ترک افغانستان را دریافت کرده‌اند، همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و جان شان در خطر است.

بیشتر بخوانید: فرمان ترامپ در مورد تعلیق پذیرش پناهجویان، ۴۰ هزار افغان را در بلاتکلیفی رها کرده‌ است

خبرهای بیشتر

رادیو