انس حقانی حذف نام حقانی‌ها از فهرست افراد تحت تعقیب امریکا را یک «دستاورد سیاسی» خواند

یکشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۰۳

انس حقانی، یکی از اعضای ارشد طالبان از تصمیم دولت امریکا برای حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب استقبال کرد.

انس حقانی که برادر سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان است، به الجزیره گفت حذف نام حقانی‌ها از فهرست افراد تحت تعقیب امریکا، یک «دستاورد سیاسی» است.

انس حقانی در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت برای حذف نام آن‌ها از فهرست افراد تحت تعقیب در مذاکرات دوحه توافق شده بود.

به گفته وی، با این اقدام امریکا مسیر برای گام‌های تاثیرگذار بیشتر بین روابط با امریکا باز خواهد شد.

وزارت خارجه امریکا نام سراج‌الدین حقانی، عزیز حقانی و یحیی حقانی را از فهرست افراد تحت تعقیب این کشور حذف کرده است.

افراد نزدیک به سراج‌الدین حقانی به افغانستان اینترنشنال گفتند که این وزارت جایزه تعیین شده بر سر رهبران شبکه حقانی را برداشته است.

سارا آدمز، مامور سابق سازمان سی‌آی‌ای از حذف نام سراج‌الدین حقانی و دو عضو دیگر شبکه حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب امریکا انتقاد کرده است. او این اقدام را «پاداش به تروریست‌ها» خواند و گفت سراج‌الدین شخصا بیش از هزار بمب‌گذار انتحاری را علیه نیروهای امریکایی و ناتو هدایت کرده است.

وی گفت که پس از دیدار حقانی‌ها با دولت جدید امریکا، نام سراج‌الدین حقانی با جایزه ۱۰ میلیون دالری و عبدالعزیز حقانی با جایزه ۵ میلیون دالری به‌طور بی‌سر و صدا از صفحه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه امریکا حذف شده است.

با این حال، نام سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، هنوز در وب‌سایت‌ پولیس فدرال امریکا (اف‌بی‌آی) دیده می‌شود.

شبکه حقانی که در اواخر دهه ۱۹۷۰ توسط جلال‌الدین حقانی تأسیس شد، از سوی امریکا به‌عنوان مسئول برخی از مرگبارترین حملات در جنگ بیست‌ساله افغانستان معرفی شده است.

وزارت خارجه امریکا شبکه حقانی را در سپتامبر ۲۰۱۲ به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی طبقه‌بندی کرد و برای شناسایی رهبران آن، از جمله سراج‌الدین، عبدالعزیز، خلیل‌الرحمن، یحییٰ حقانی و عبدالروف ذاکر، جوایزی بین ۵ تا ۱۰ میلیون دالر تعیین کرده بود.

وزارت خارجه امریکا در توجیه قراردادن نام اعضای شبکه حقانی در فهرست افراد تحت تعقیب گفته بود که این شبکه با القاعده همکاری نزدیک دارد و در حملاتی چون حمله ۱۹ ساعته به سفارت امریکا در کابل در سال ۲۰۱۱ و حمله به هتل سرینا در سال ۲۰۰۸ دست داشته است.

نام رهبران شبکه حقانی درحالی از وبسایت برنامه پاداش برای عدالت وزارت خارجه امریکا حذف شدند که اخیرا یک هیئت امریکایی به ریاست آدام بولر، نماینده رئیس‌جمهور ایالات متحده در امور گروگان‌ها، و با حضور زلمی خلیلزاد، فرستاده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، به کابل سفر کرد. این نخستین سفر مقامات امریکایی به کابل از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان بود. هیئت امریکایی در کابل با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان دیدار کرد. هنوز مشخص نیست این هیئت با دیگر مقام‌های طالبان نیز دیدار کرده است یا خیر.

طالبان پیش از سفر این هیئت به کابل، شعارهای ضدامریکایی بر دیوار سفارت ایالات متحده در کابل را پاک کرد.

خبرهای بیشتر

رادیو