

رئیسجمهور سابق افغانستان در آستانه سال جدید آموزشی خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاهها بر روی دختران شد. حامد کرزی، ممنوعیت آموزشی دختران را مانع بزرگ برای پیشرفت افغانستان تلقی کرد و گفت تداوم این روند، عقبماندگی افغانستان را رقم خواهد زد.
آن ایدالگو، شهردار پاریس اعلام کرد که پایتخت فرانسه در کنار زنان افغانستان میایستد و آنان را فراموش نخواهد کرد. برج ایفل شب هشتم مارچ با پیام «نجات زنان افغان» نورافشانی شد. همزمان شهردار پاریس اعلام کرد که زنان افغانستان تنها به دلیل جنسیتشان مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
در آستانهی هشتم مارچ، روز جهانی زن، برنامهی اسکان بشر سازمان ملل بر تعهد خود برای توانمندسازی زنان و دختران در افغانستان تأکید کرد. نمایندهی این سازمان در افغانستان افزود که سازمان ملل در کنار زنان و دختران افغان ایستاده و به حمایت از حقوق آنها ادامه میدهد.
آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید میگوید زنان افغان به دلیل «خروج فاجعهبار» نیروهای امریکایی از افغانستان در دوران جو بایدن، تحت سرکوب قرار دارند و از سیاستها و قوانین قرون وسطایی طالبان رنج میبرند.
رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان، از شرکت در نشستی با نمایندگان سازمان همکاری اسلامی در کابل خبر داد. او در این نشست با اشاره به محدودیتهای وضعشده علیه زنان و دختران، بر مشارکت بیشتر و اقدام عملی برای رفع این محدودیتها تاکید کرد.
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین در دیدار با نماینده دبیرکل سازمان ملل، بر اهمیت آموزش دختران تاکید کرد و آن را برای آینده کشور حیاتی دانست. آقای کرزی در پیام جداگانه به مناسبت عید فطر نوشت «بسته ماندن مراکز آموزشی به روی دختران و ممانعت از کار زنان، مانع بزرگی برای پیشرفت کشور است.»
سازمان عفو بینالملل به مناسبت آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان اعلام کرد که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم غیرقابل توجیه است. این سازمان بار دیگر از طالبان خواست که دختران را بدون تفکیک سنی اجازه دهد به فراگیری آموزش ادامه دهند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل با انتقاد از ممنوعیت آموزش زنان در رشتههای پزشکی هشدار داد که اگر این ممنوعیتها ادامه یابند امسال بیش از ۵۰۰۰ مادر و کودک جان خود را از دست خواهند داد. این نهاد میگوید ادامه ممنوعیتها میتواند منجر به مرگ دستکم ۱۶۰۰ مادر و ۳۵۰۰ نوزاد شود.
وزارت معارف طالبان روز پنجشنبه، ۳۰ حوت با برگزاری مراسمی در کابل، سال جدید تعلیمی را آغاز و زنگ مکتب را نواخت. این چهارمین سال متوالی است که مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم بسته است. مقامهای طالبان در مراسم سال جدید تعلیمی درباره بازگشایی مکاتب دخترانه کاملا سکوت کردند.
نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد میگوید تاکنون محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران در افغانستان حدود ۱.۵ میلیون دانشآموز دختر را تحت تأثیر قرار داده است. یونسکو هشدار داد که در صورت ادامه محدودیتها تا ۲۰۳۰، شمار دختران محروم از آموزش به بیش از ۴ میلیون نفر خواهد رسید.
یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد روز جمعه نشستی را در پاریس درباره وضعیت زنان و دختران افغانستان برگزار کرد. یونسکو هدف از برگزاری این نشست را احترام به صدای زنان افغان و یافتن راههای بدیل برای آموزش دختران اعلام کرد.
هیله نجیب، دختر داکتر نجیبالله، رئیسجمهور سابق افغانستان، در مقالهای نوشته است که طالبان از زمان بازپسگیری قدرت، سیاستی سازمانیافته برای حذف زنان از جامعه در پیش گرفتهاند. او گفته است که طالبان زنان را به عنوان انسان کامل به رسمیت نمیشناسد.
دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان به مناسبت روز جهانی عدالت اجتماعی نوشت که قاطعانه در کنار همه افغانها در راستای تامین عدالت میایستد. این دفتر تاکید کرد که عدالت اجتماعی پایه و اساس صلح و ثبات در جوامع بشری است.