مریم نواز، وزیر اعلی پنجاب پاکستان در نشست انتالیا از محرومیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد.
او در این نشست از تاسیس اولین دانشگاه هوش مصنوعی در لاهور خبر داد و بر ضرورت آموزش دختران تاکید کرد و گفت که راهاندازی این دانشگاه، آینده آموزش در پاکستان را متحول خواهد کرد.
مریم نواز در چهارمین دوره مجمع دیپلوماسی انتالیا ۲۰۲۵ در ترکیه سخنرانی کرد و بر نیاز جهانی به تعهد دوباره برای آموزش دختران تاکید ورزید.
او میگوید که ابتکارات آموزشی متمرکز بر هوش مصنوعی در پنجاب، گامی مهم در بازسازی مدلهای یادگیری سنتی برای پاسخگویی به نیازهای قرن بیستویکم است.
او گفت: «ترویج آموزش مبتنی بر هوش مصنوعی، چشمانداز یادگیری را دگرگون کرده است. با تأسیس اولین دانشگاه هوش مصنوعی پاکستان در لاهور، ما جوانان خود را برای آیندهای هوشمند و مبتنی بر فناوری آماده میکنیم.»
او خاطرنشان کرد: «ما دوره جدیدی از توسعه را با روحی تازه آغاز کردیم که بر پیشرفت اقتصادی، آموزش و زیرساختهای بهداشتی تمرکز دارد.»
او اظهار داشت: «آموزش فقط به برنامه درسی محدود نیست؛ بلکه نیرویی شفابخش است، ابزاری برای رفع محرومیت و ساختن جهانی بهتر.»
وزیر اعلی پنجاب در سخنرانی خود توجه جهانی را به بحرانهای بشردوستانه، بهویژه برای کودکان در مناطق درگیر جنگ، جلب کرد.
او با تأسف گفت: «کودکان فلسطینی زیر آوار مدفون شدهاند. در افغانستان، دختران از آموزش محروم هستند. در جامو و کشمیر اشغالی، کودکان با تبعیض و خشونت مواجهاند. در سودان، کودکان باید مایلها برای یافتن غذا پیادهروی کنند.»
دختران افغانستان از چهار سال بدینسو از آموزش و تحصیل محروم هستند. طالبان با برگشت به قدرت مکاتب بالاتر از صنف ششم و دانشگاهها را به روی دختران بست. زنان از کار محروم شده و در چهار دیواری خانهها محبوس گردیدهاند.
علاوه بر این، طالبان با گذشت هر روز سیستم آموزشی را «طالبانیزه» کرده و یونیفورم خود را بر دانشآموزان و نوجوانان تحمیل کرده است.