پس از قحطی گسترده در غزه و مرگ دهها فلسطینی براثر گرسنگی، اسرائیل اعلام کرد که از صبح یکشنبه «وقفههای انسانی» را در مناطق پرجمعیت در نوار غزه اجرا خواهد کرد تا امکان توزیع کمکهای انسانی فراهم شود.
سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که این کشور اجازه ارسال هوایی غذا به غزه را خواهد داد.
ارتش اسرائیل روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که کریدورهای بشردوستانه مشخصی برای امکان حرکت ایمن کاروانهای سازمان ملل متحد که به مردم غزه کمک ارائه میدهند، ایجاد خواهد شد و در مناطق پرجمعیت، توقفهای بشردوستانه اجرا میشود.
در این بیانیه آمده است: «کمکهای هوایی شامل هفت پالت کمکرسانی حاوی آرد، شکر و غذاهای کنسروی است که توسط سازمانهای بینالمللی فراهم شدهاند.»
منابع فلسطینی تایید کردند که ارسال کمکها به شمال غزه آغاز شده است.
اسرائیل با انتقادهای فزایندهای از سوی سازمانهای امدادی مواجه است که این کشور را به محدود کردن ارسال کمکها متهم میکنند. تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان صحت جهانی ، این بحران را «قحطی دستساز بشر» توصیف کرد.
اسرائیل که از ابتدای ماه مارچ تمامی تدارکات به غزه را قطع کرده بود و در ماه می با محدودیتهای جدیدی آن را بازگشایی کرد، میگوید متعهد به اجازه ورود کمکها است، اما باید آنها را کنترول کند تا از انحراف کمکها توسط شبهنظامیان جلوگیری شود.
اسرائیل ادعا میکند که در طول جنگ مقدار کافی غذا به غزه وارد کرده و حماس را مسئول رنج ۲.۲ میلیون نفر از مردم غزه میداند.
اسرائیل همچنین سازمان ملل متحد را متهم به عدم اقدام بهموقع کرده و میگوید ۷۰۰ کامیون کمکرسانی در داخل غزه منتظر توزیع هستند.
ارتش اسرائیل در بیانیه روز شنبه خود اعلام کرد: «نیروی دفاعی اسرائیل تاکید میکند که در نوار غزه قحطی وجود ندارد؛ این یک کمپین نادرست است که توسط حماس ترویج میشود.»
در این بیانیه آمده است که مسئولیت توزیع غذا به مردم غزه بر عهده سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی امدادی است. بنابراین، انتظار میرود سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی کارایی توزیع کمکها را بهبود دهند و اطمینان حاصل کنند که کمکها به دست حماس نمیرسد.
وزارت صحت غزه روز شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۲۵ نفر، از جمله ۸۵ کودک، به دلیل سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند.
پیشتر، رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا در بیانیهای مشترک از دولت اسرائیل خواستند محدودیتها برای ورود کمکهای بشردوستانه را فورا لغو کرده و اجازه دهند سازمان ملل و نهادهای امدادرسان کار خود را برای مقابله با گرسنگی انجام دهند.