بیش از هزار فلسطینی در صف دریافت غذا در غزه کشته‌ شده‌اند

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۰۴/۳۱

سازمان ملل اعلام کرد از زمان آغاز سیستم توزیع کمک‌ها از سوی نهادی موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه که مورد حمایت امریکا و اسرائیل است، بیش از یک هزار فلسطینی در تلاش برای دریافت غذا در تیراندازی سربازان اسرائیلی در غزه کشته شده‌اند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که تا تاریخ ۲۱ جولای(۳۰ سرطان)، یک هزار و ۵۴ نفر هنگام تلاش برای گرفتن غذا جان خود را از دست داده‌اند.

از این تعداد، ۷۶۶ نفر در نزدیکی مکان‌های توزیع بنیاد بشردوستانه غزه و ۲۸۸ نفر نیز نزدیک کاروان‌های کمک‌رسانی سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بشردوستانه کشته شده‌اند.

یک سخنگوی این دفتر گفت: «اطلاعات ما از منابع متعدد و معتبر، شامل تیم‌های صحی، سازمان‌های بشردوستانه و حقوق بشری به دست آمده است. این اطلاعات طبق روش‌های دقیق ما در حال راستی‌آزمایی است.»

در مقابل، اسرائیل و بنیاد بشردوستانه غزه در مورد این آمار ابراز تردید کرده‌اند. اسرائیل به همراه امریکا که سیستم توزیع کمک‌های بشردوستانه را راه‌اندازی کرده‌اند، می‌گویند این سیستم برای جلوگیری از سرقت کمک‌ها توسط حماس ضروری است.

سازمان ملل اما از همکاری با بنیاد بشردوستانه غزه امتناع کرده و ساختار این سیستم را غیراخلاقی توصیف کرده است.

سیستم توزیع کمک‌های بنیاد بشردوستانه غزه از ماه می و با حمایت مالی و لجستیکی امریکا و اسرائیل راه‌اندازی شد. منتقدان می‌گویند این سیستم نه‌تنها به نیازمندان کمک نمی‌کند، بلکه خطرات بیشتری برای مردم عادی ایجاد کرده است.

همزمان، ۲۷ کشور جهان روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان فوری جنگ در غزه شدند. در این بیانیه آمده است که رنج غیرنظامیان در این منطقه «عمق تازه‌ای» یافته است. این کشورها مدل توزیع کمک‌های اسرائیل را «خطرناک» توصیف کرده‌‌اند.

آنها همچنین اقدام اسرائیل را به دلیل «قطره‌چکانی کردن کمک‌ها و کشتار غیرانسانی غیرنظامیان در جستجوی غذا و آب» محکوم کردند.

وزارت خارجه اسرائیل این بیانیه را رد کرده و گفته است: «این اظهارات دور از واقعیت است و پیام اشتباهی به حماس می‌فرستد.»

افزایش گرسنگی و کشتار در غزه

به گفته سازمان ملل متحد، تنها در روز سه‌شنبه، دست‌کم ۴۳ فلسطینی، از جمله ۱۰ نفر که به دنبال کمک بودند، در حملات نیروهای اسرائیلی در غزه کشته شدند. این اتفاق یک روز پس از آن رخ داد که تانک‌های اسرائیلی برای اولین بار به مناطق جنوبی و شرقی شهر دیرالبلح در مرکز غزه وارد شدند.

اداره امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی، وابسته به سازمان ملل نیز اعلام کرده است که بیش از یک میلیون کودک در غزه با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

ریچل کمینگز، از مدیران سازمان حفاظت از کودکان، وضعیت در غزه را «فاجعه‌بار» توصیف کرد.

او در گفتگو با الجزیره از دیرالبلح گفت که برای مدت طولانی هیچ مواد غذایی کافی در غزه وجود نداشته است. کمینگز افزود: «بازارها خالی‌اند و میزان موجود آب برای تامین نیازهای ۲ میلیون نفری که همگی در آستانه قحطی قرار دارند، کافی نیست.»

او گفت که در دیرالبلح، «افراد گرسنه، کودکانی با کاسه‌های خالی که به دنبال غذا و آب می‌گردند» را دیده است.

کمینگز اضافه کرد: «ما شاهد افزایش تعداد کودکان دچار سوءتغذیه در کلینیک‌ها و مراکز تغذیه خود هستیم... همچنین شاهد افزایش تعداد زنان باردار و شیردهی هستیم که آن‌ها نیز دچار سوءتغذیه شده‌اند.»

وی در ادامه گفت: «اکنون همه در غزه گرسنه‌اند، و حتی در تیم خود نیز می‌بینم که همکارانم به وضوح لاغر شده‌اند و نمی‌توانند در بازار غذا پیدا کنند.»

قحطی مصنوعی

مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا، گرسنگی در غزه را یک قحطی «ساخته دست بشر» توصیف کرد.

فخری به الجزیره گفت: «آنچه اکنون در غزه می‌بینیم، وحشتناک‌ترین مرحله کارزار اسرائیل برای گرسنگی دادن مردم آنجا است.»

فیلیپ لازارینی، رئیس اداره امدادرسانی به فلسطینی‌ها، وابسته به سازمان ملل گفت که پرسنل پزشکی نیز از گرسنگی آسیب دیده اند. او گفت پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنان صحی در غزه «به دلیل گرسنگی و خستگی ضعف می‌کنند.»

دیردره نونان، جراح کانادایی که به طور داوطلبانه در شفاخانه ناصر کار می‌کند، گفت: «در حال حاضر، شاهد هستم که چطور همکاران و بیمارانم از گرسنگی و قحطی شدید رنج می‌برند... افرادی را می‌بینم که برای انجام کارهای عادی خود با مشکل مواجه‌اند، زیرا انرژی لازم را ندارند.»

او افزودافرادی را دیده است که در حملات هوایی اسرائیل و حملات به خیمه‌های شان دچار جراحات شدید و سوختگی شده‌اند، سوءتغذیه دارند و توانایی «دریافت کالری و پروتئین اضافی‌ را ندارند که معمولاً برای بهبود این نوع جراحات و زنده ماندن ضروری است.»


خبرهای بیشتر

رادیو