۱۱۵ نهاد کمکرسان بینالمللی در بیانیهای مشترک، کمبود شدید مواد غذایی در غزه را «قحطی گسترده» توصیف کردند و گفتند که «محاصره اسرائیل مردم غزه را به گرسنگی و مرگ کشانده است».
آنها خواستار آتشبس فوری و دائمی و برداشتن محدودیتها بر کمکهای بشردوستانه در باریکه غزه شدند.
سازمانهایی مانند داکتران بدون مرز، شورای مهاجران ناروی، حفاظت از کودکان، مرسی کور و آکسفام اینترنشنال از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
در بیاینه از کشورها خواسته شده است که باید اقدامات عملی برای پایاندادن به محاصره، از جمله توقف انتقال سلاح و مهمات به اسرائیل انجام دهند.
در این بیانیه، دولت اسرائیل به اعمال «محدودیتها، تأخیرها و تکهتکهسازی کمکها» متهم شده است.
در قسمتی از بیانیه آمده است که محاصره کامل نوار غزه منجر به «هرجومرج، گرسنگی و مرگ» مردم فلسطین شده است.
به گفته سازمان ملل، بارها تیراندازی مرگبار در اطراف مراکز توزیع کمکهای غذایی رخ داده که منجر به کشتهشدن صدها تن شده است.
وزارت صحت عامه در غزه که تحت کنترول حماس اداره میشود، روز چهارشنبه اول اسد اعلام کرد که تنها در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰ فلسطینی بهدلیل گرسنگی و سوءتغذیه جان باختهاند.
به گفته این وزارت، ۲۵ نفر از جمله دستکم چهار کودک تنها در دو شبانهروز اخیر جان خود را از دست دادهاند. نهادهای امدادی میگویند بسیاری از منابع حیاتی کاملاً ته کشیدهاند.
این نهادها با استناد به گزارشهای داکتران هشدار دادهاند که «نرخ بیسابقه سوءتغذیه شدید» بهویژه در میان کودکان و سالمندان مشاهده میشود.
این نهادها هشدار دادهاند که حتا بعضی از امدادگران در غزه نیز خودشان هم برای گرفتن غذا در صف میایستند و هنگام تلاش برای غذا رساندن به خانوادههایشان، با خطر تیراندازی روبهرو میشوند.
روز دوشنبه، نیز بیش از بیست کشور خواستار پایان فوری جنگ شدند و اعلام کردند که رنج و درد مردم غزه به «سطوح بیسابقهای» رسیده است.
اتحادیه اروپا نیز نسبت به بحران فزاینده گرسنگی در غزه به اسرائیل هشدار داده و گفته است ممکن است اقداماتی علیه آن انجام دهد.