بیستوپنج کشور، از جمله بریتانیا، کانادا و فرانسه، روز دوشنبه در بیانیهای مشترک از اسرائیل خواستند به جنگ در غزه پایان دهد.
وزیران خارجه این کشورها اعلام کردند: «ما در پیامی ساده و فوری میگوییم که جنگ در غزه باید فوراً پایان یابد.»
در این بیانیه آمده است: «رنج غیرنظامیان در غزه به سطح بیسابقهای رسیده است. شیوه کمکرسانی حکومت اسرائیل خطرناک است، بیثباتی را تشدید میکند و کرامت انسانی را از مردم غزه میگیرد. ما کمکرسانی قطرهچکانی و کشتار غیرانسانی غیرنظامیان، از جمله کودکان را که به دنبال آب و غذا هستند، به شدت محکوم میکنیم.»
این کشورها از طرفهای درگیر و جامعه جهانی خواستند که با پذیرش آتشبس بیقیدوشرط و دایمی به جنگ در غزه پایان دهند. آنها با تاکید بر حمایت از تلاشهای امریکا، قطر و مصر برای میانجیگری، خاطرنشان کرد که «خونریزی بیشتر هیچ هدفی را محقق نمیکند.»
وزیران خارجه کشورهای مذکور افزودند: «ما آمادهایم اقدامات بیشتری برای حمایت از آتشبس فوری و ایجاد مسیری سیاسی برای تامین امنیت و صلح برای اسرائیلیها، فلسطینیها و کل منطقه انجام دهیم.»
آنها کشته شدن بیش از ۸۰۰ فلسطینی در حین تلاش برای دریافت کمک را «وحشتناک» توصیف کردند و ممانعت حکومت اسرائیل از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه را «غیرقابلقبول» دانستند.
سازمان ملل و دیگر سازمانهای بشردوستانه ماههاست هشدار میدهند که مردم غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند و از سیستم کمکرسانی اسرائیل انتقاد کردهاند. اسرائیل از بنیاد بشردوستانه غزه، یک پیمانکار امریکایی که از ماه می مسئولیت تحویل کمکها به مردم غزه را بر عهده دارد، حمایت کرده است. اما طبق آمار سازمان ملل، از زمان آغاز فعالیت این بنیاد، صدها فلسطینی توسط سربازان اسرائیلی در صف کمک کشته شدهاند.
اسرائیل بیانیه این کشورها را رد کرده و گفته است که «بازتاب دهنده واقعیتها نیست و حاوی پیامی نادرست برای حماس است.»
بیانیه مشترک از سوی وزیران خارجه کشورهای آسترالیا، اتریش، بلجیم، کانادا، دنمارک، استونیا، فنلند، فرانسه، آیسلند، ایرلند، ایتالیا، جاپان، لتونیا، لیتوانیا، لوکزامبورگ، هالند، نیوزیلند، ناروی، پولند، پرتگال، اسلوانیا، اسپانیا، سویدن، سویس و بریتانیا امضا شده است.