بر مبنای یافتههای روزنامه تلگراف، پاکستانیها با خرید مدارک ویزای جعلی از بازار سیاه در پاکستان، راه خود را به بریتانیا باز میکنند.
این مهاجران برای درخواست ویزا تا ۵۰ هزار پوند پرداخت میکنند؛ درخواستهایی که بهرغم اطلاعات نادرست، از سوی وزارت داخله بریتانیا پذیرفته میشود.
سید کامران حیدر، مدیرعامل شرکت «ام ویسی» شرکت مشاور و اخذ ویزا در میرپور، که در منطقه کشمیر تحت کنترول پاکستان فعالیت دارد، بهطور علنی در فضای آنلاین فعالیت میکند و درباره نقاط ضعف سیستم پناهندگی بریتانیا تبلیغ میکند؛ ضعفهایی که به گفته کارشناسان، «بهراحتی قابل سوءاستفاده هستند.»
تحقیقات تلگراف نشان داد شرکت «ام ویسی» برای جعل مدارک متقاضیان از جمله رزومههای جعلی و صورتحسابهای بانکی ساختگی هزاران پوند دریافت میکند تا در درخواست ویزا استفاده شوند.
این مدارک جعلی برای نشان دادن تطابق متقاضی با شرایط لازم و اثبات توانایی تأمین مالی در بریتانیا ضروری هستند.
تلگراف به نسخهای از مدارک جعلی دست یافته که از سوی شرکت مذکور تهیه و در یک درخواست ویزای کاری به بریتانیا استفاده شده و در نهایت موفق بوده است.
یکی از این نامهها ادعا کرده که از سوی «شفاخانه بینالمللی ریاض» در میرپور صادر شده و تأیید کرده که متقاضی از اول مارچ ۲۰۱۹ تا پنجم مه ۲۰۲۰ به عنوان دستیار پرستاری در آن شفاخانه کار کرده است.
تلگراف دریافت که «شفاخانه بینالمللی ریاض» تنها در فاصله سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ و آن هم به صورت موقتی فعال بوده است. دکتر ریاض احمد، مدیرعامل پیشین شفاخانه اصلی ریاض در میرپور، گفت که نامهای که تلگراف مشاهده کرده، یک «گواهی جعلی» بوده و مهر رسمی و امضای معتبر نداشته است.
او همچنین تأیید کرد که آدرس و شماره تلفنهای درجشده در نامه نادرست بوده و دیگر توسط شفاخانه استفاده نمیشوند.
در حالیکه ورود غیرقانونی از طریق قایقهای کوچک به رکورد رسیده، تحقیق تلگراف نشان میدهد مهاجران پاکستانی از مسیرهای پنهان دیگری برای ورود به بریتانیا استفاده میکنند.
بر اساس دادههای دولتی، سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۴۲ درخواست پناهندگی از سوی پاکستانیها ثبت شده که نسبت به سال قبل ۸۰ درصد افزایش داشته است.