دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که در شش هفته گذشته دستکم ۸۷۵ مورد قتل را در نقاط توزیع کمکهای غذایی در غزه ثبت کرده است. این سازمان گفته است اکثریت قربانیان نزدیک مراکز بنیاد بشردوستانه غزه کشته شدند، و ۲۰۱ نفر دیگر در مسیرهای کاروانهای امدادی دیگر جان باختهاند.
ثامین الخیتان، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران در ژنو گفت: «آماری که ارائه کردهایم، بر اساس جمعآوری اطلاعات خودمان از منابع معتبر مختلف، از جمله نهادهای پزشکی، حقوق بشری و بشردوستانه است.»
بنیاد بشردوستانه غزه، پیشتر به خبرگزاری رویترز گفت، چنین رویدادهایی در مراکز آن رخ نداده و سازمان ملل را به نشر اطلاعات نادرست متهم کرد؛ اتهامی که سازمان ملل آن را رد میکند.
بنیاد بشردوستانه غزه برای رساندن کمکها به غزه از شرکتهای امنیتی و لوجستیکی خصوصی امریکایی کمک میگیرد و کمتر به سیستم سازمان ملل وابسته است؛ سیستمی که اسرائیل میگوید حماس از آن سوءاستفاده کرده است. حماس این ادعا را رد کرده است.
بنیاد بشردوستانه غزه، نهادی است که با حمایت امریکا و اسرائیل فعالیت میکند. این بنیاد پس از پایان محاصره ۱۱ هفتهای کمکها از سوی اسرائیل، از اواخر ماه می توزیع بستههای غذایی در غزه را آغاز کرده است.
سازمان ملل شیوه کمکرسانی بنیاد بشردوستانه غزه را «ذاتاً ناایمن» و ناقض معیارهای بیطرفی بشردوستانه خوانده است. بنیاد بشردوستانه غزه روز جمعه اعلام کرد که طی پنج هفته بیش از ۷۰ میلیون وعده غذایی به فلسطینیهای غزه تحویل داده و ادعا کرده است که تقریباً تمام کمکهای سایر نهادهای بشردوستانه توسط حماس یا به گفته این بنیاد «باندهای جنایتکار دیگر» غارت شدهاند.
ارتش اسرائیل آمار تازه از سوی سازمان ملل را تایید یا تکذیب نکرده اما در بیانیهای گفته است که در حال بررسی تلفات گسترده اخیر است و «برای کاهش درگیری میان فلسطینیها و نیروهای دفاعی اسرائیل» اقدام به نصب حصار، تابلوهای هشداردهنده و گشودن مسیرهای اضافی کرده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) پیشتر مواردی از غارت خشونتآمیز کمکها را گزارش کرده بود و برنامه جهانی غذا (دبلیوافپی) نیز هفته گذشته اعلام کرد که بیشتر موترهای حامل کمکهای غذایی به غزه در مسیر توقیف شدهاند.