سندی گال، خبرنگار و نویسنده برجسته بریتانیایی با بیش از پنج دهه فعالیت خبری، روز یکشنبه، هشتم سرطان در ۹۷ سالگی درگذشت.
او چندین کتاب درباره افغانستان نوشت که یکی از آنها «ناپلئون افغانستان»، درباره زندگی احمد شاه مسعود است.
آقای سندی گال فعالیت حرفهای خود در روزنامهنگاری را نزدیک به هفتاد سال پیش در یک روزنامه محلی اسکاتلندی آغاز کرد و پس از آن در رسانههایی چون رویترز و شبکه تلویزیونی آیتیان کار کرد.
این نویسنده بریتانیایی پنج کتاب درباره افغانستان نوشته و سه مستند درباره تهاجم شوروی به افغانستان ساخته است که دو مستند او نامزد دریافت جایزه بفتا نیز شدند.
سندی گال در سال ۱۹۸۳، یک سال پس از ساخت نخستین مستند تلویزیونی خود درباره مقاومت مردم افغانستان در برابر تهاجم شوروی، بنیاد خیریهای تحت عنوان «بنیاد خیریه سندی گال برای افغانستان» تاسیس کرد.
این نهاد نزدیک به ۴۰ سال به کمک به افغانهای دارای معلولیت پرداخت و در ابتدا با تمرکز بر درمان معلولان جنگی، به ویژه در اردوگاههای پناهندگان در پاکستان فعالیت خود را آغاز کرد.
او در سال ۱۹۷۸ نشان امپراتوری بریتانیا را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۱ نیز به پاس خدماتش در افغانستان، نشان سنت مایکل و سنت جورج را کسب کرد.
خانواده این نویسنده روز یکشنبه، نهم سرطان اعلام کردند که او در خانهاش در کنت درگذشته است. در بیانیه خانواده این نویسنده آمده است: «او زندگی خوبی داشت و با سخاوت و شجاعت زیست.»
از جمله کتابهای او درباره افغانستان میتوان به «ناپلئون افغانستان؛ زندگی احمد شاه مسعود»، «جنگ علیه طالبان؛ چرا همهچیز در افغانستان بههم ریخت»، «افغانستان؛ رنج یک ملت»، «پشت خطوط روسها؛ یک دفتر خاطرات افغانی» و «افغانستان؛ سفر با مجاهدین» اشاره کرد.