اختصاصی

پاکستان برای کنترول مرزش با افغانستان، از فناوری نظامی پیشرفته استفاده می‌کند

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۰۲/۰۲

در پی افزایش نگرانی‌های پاکستان از نفوذ شبه‌نظامیان از خاک افغانستان، منابع امنیتی این کشور به افغانستان اینترنشنال گفتند که روند استفاده از فناوری نظامی پیشرفته کنترول از راه دور را در بخش‌های مهم مرز با افغانستان آغاز کرده‌اند.

بر اساس این طرح، پست‌های نگهبانی مسلح که از راه دور کنترول می‌شوند، مستقر خواهند شد. این پست‌ها متکی بر سیستم‌های امنیتی هستند که از تکنولوژی، مانند دوربین های مداربسته، برای نظارت و پاسخ به تهدیدات امنیتی از راه دور استفاده می‌کنند و در واقع جای خالی نیروهای مرزی را پر می کنند.

منابع امنیتی پاکستان گفتند این پاسگاه‌های پیشرفته به مسلسل‌های سنگین ساخت امریکا از نوع «ام۲ براونینگ» با کالیبر ۵۰ مجهز می‌شوند که توانایی هدف‌گیری دقیق تا فاصله دو کیلومتری را دارند.

به گفته ‌آن‌ها، این پاسگاه‌ها از راه دور کنترول می‌شوند، و همین باعث می‌شود تا نیاز به حضور مستقیم نیروهای مرزی در محل از بین برود و خطر جانی در درگیری با شبه نظامیان برای آن‌ها کمتر شود.

بربنیاد اطلاعات منابع، هر پاسگاه همچنین به دوربین‌های نظارتی با قابلیت دید ۳۶۰ درجه، دید در شب و دوربین حرارتی مجهز خواهد بود تا بتوانند اهداف را حتی در تاریکی یا شرایط دید ضعیف شناسایی کنند.

نخستین مرحله از استقرار این تجهیزات در مناطق مرزی ایالت‌های خیبر پختونخوا و بلوچستان انجام می‌شود؛ مناطقی که در ماه‌های گذشته هدف حملات گروه تحریک طالبان پاکستان و گروه‌های جدایی‌طلب بلوچ بوده‌اند.

یکی از مقام‌های ارشد که در این پروژه دخیل است و نخواست نامش فاش شود، به افغانستان اینترنشنال گفت: «این اقدام یک برنامه راهبردی و دفاعی است تا جلو رفت‌وآمد آزادانه تروریست‌ها در مرز گرفته شود و در عین حال امنیت نیروهای ما حفظ گردد.»

پاکستان در دو سال پسین پیوسته ادعا گفته است که شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان و جدایی‌طلبان بلوچ با استفاده از خاک افغانستان به این کشور حمله می‌کنند. اسلام‌آباد از طالبان افغان خواسته است که جلو فعالیت و حملات شبه‌نظامیان را بگیرد. اما طالبان افغان این ادعا را رد می‌کند و از پاکستان می‌خواهد که امنیت مرزهای خود را جدی بگیرد و ناکامی در کنترول وضعیت داخلی را به گردن افغانستان نیاندازد.

اتهام‌زنی‌های پی‌هم روابط میان دو طرف را به شدت ملتهب کرده است.

اکنون پاکستان تلاش دارد که با استفاده از تجهیزات مدرن نظامی، امنیت مرز ۲۶۰۰ کیلومتری خود با افغانستان را تقویت کند.

مقام‌های امنیتی پاکستانی گفته‌اند این پاسگاه‌ها با همکاری شرکت‌های دفاعی داخلی و خارجی، و تحت نظارت وزارت دفاع پاکستان ساخته می‌شوند. ارتش پاکستان انتظار دارد که این تاسیسات در کنار حصارکشی‌ها و برج‌های دیده‌بانی موجود، به تقویت امنیت مرز کمک کنند.

خبرهای بیشتر

رادیو