جبهه مقاومت و حزب جمعیت به علت اختلافات، با مجمع ملی برای نجات افغانستان قطع همکاری کردند

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۰۲/۰۲

جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود و حزب جمعیت به رهبری صلاح الدین ربانی، در بیانیه‌ای اعلام کردند که به علت اختلاف برسر «ساختار، پالیسی‌ها و روش مدیریتی و کاری» به همکاری با مجمع ملی برای نجات افغانستان، پایان دادند.

یک منبع معتبر در جبهه مقاومت به افغانستان اینترنشنال گفت که یکی از دلایل اختلاف تعیین عمر داووزی به عنوان رئیس اجرایی مجمع است که اخیراً به این سمت گماشته شده است.

داوودزی در حکومت‌های کرزی و غنی پست‌های بالایی مانند وزارت داخله را کار کرده است.

جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود روز سه‌شنبه اعلام کرد که عدم رعایت ملاحظات مرتبط به ساختار، پالیسی و روش مدیریتی از سوی مجمع ملی برای نجات افغانستان، «به نفع مردم و تقویت جریان‌ها و سازمان‌های مطرح مخالف طالبان نیست.»

در همین‌حال حزب جمعیت اسلامی به رهبری صلاح‌الدین ربانی نیز ضمن تاکید بر موارد مطروحه از سوی جبهه مقاومت ملی مبنی بر قطع همکاری با مجمع ملی برای نجات افغانستان تصریح کرد که «مبانی مورد نظر از طریق مجمع ملی برای نجات افغانستان، به دلایل سیاسی، تخنیکی و واقعیت‌های امروزی حوزه مردمی ما قابل حفاظت نیست و ما شامل هیچ تصمیم این نهاد و گزینش های آن نبوده و نیستیم.»

جبهه آزادی افغانستان نیز عضویت این جبهه در مجمع ملی برای نجات افغانستان را «شایعه» خواند و آن را با قاطعیت رد کرد و گفت تاکنون در هیچ‌گونه اتئلاف یا پیمان سیاسی که مستلزم کار مشترک بین سازمانی باشد، شامل نبوده است.

جبهه آزادی همچنین افزود که با درنظرداشت اصول اساسی مندرج در منشور این جبهه، آماده هر نوع همکاری با جریان‌های ضد طالبانی در راستای گذار از وضع موجود در کشور است.

این جبهه به مشارکت در روند ویانا با حضور جریان‌های مختلف سیاسی و مدنی و همچنان هماهنگی با جبهه مقاومت ملی افغانستان به عنوان گواه بر سهم فعال آن در جریان‌های ضد طالبانی اشاره کرده است.

در ماه قوس پارسال، رهبران برجسته مخالف طالبان ائتلاف سیاسی را زیر عنوان «مجمع ملی برای نجات افغانستان» تشکیل دادند.مارشال دوستم، احمد مسعود، کریم خلیلی، عمر داوودزی، رحمت‌الله نبیل، محقق، رسول سیاف، اسماعیل خان، تادین خان، صادق مدبر، صلاح‌الدین ربانی و عطامحمد نور از چهره‌های برجسته این ائتلاف اند.

یونس قانونی، راحله دوستم، سرور دانش، شاه جهان و عبدالحق شفق از جمله دیگر اعضای این مجمع‌اند.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در اسد سال ۱۴۰۰، چندین جبهه نظامی و جریان سیاسی ضد طالبان تشکیل شده است.

گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از افغانستان بارها از طالبان خواسته‌اند که گفت‌وگوی بین افغان‌ها را آغاز کند، اما طالبان این درخواست‌ها را رد کرده است.

خبرهای بیشتر

رادیو