هزاران معترض روز شنبه در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در زمینه اخراج مهاجران، اخراج کارمندان دولتی و جنگهای غزه و اوکراین ابراز کنند.
به گزارش رویترز، در بیرون کاخ سفید، معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «کارگران باید قدرت داشته باشند»، «پادشاهی نه»، «ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و «دادرسی عادلانه».
برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترامپ آنها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آنهاست.
آنها همچنین همبستگی خود را با کارمندانی که از سوی دولت فدرال اخراج شدهاند و دانشگاههایی که بودجه آنها به دلیل تهدیدات ترامپ به خطر افتاده است، اعلام کردند.
یکی از معترضان در تجمعی در میدان لافایت در واشنگتندیسی، نزدیک کاخ سفید، گفت: «همزمان با اینکه ترامپ و دولتش ماشین اخراج مهاجران در امریکا را به کار گرفتهاند، ما شبکهها و سیستمهایی از مقاومت سازماندهی خواهیم کرد تا از همسایگانمان دفاع کنیم.»
برخی معترضان پرچم فلسطین در دست داشتند و چفیه فلسطینی بر گردن انداخته بودند، شعار «فلسطین آزاد» سر میدادند و همبستگی خود را با فلسطینیهایی که در جنگ اسرائیل در غزه کشته شدهاند، اعلام میکردند.
برخی دیگر نیز با در دست داشتن نمادهایی، از اوکراین حمایت میکردند و خواهان موضعگیری قاطعتر واشنگتن در برابر جنگی بودند که ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، در اوکراین به راه انداخته است.
به نوشته رویترز، از زمان آغاز دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، بیش از ۲۰۰ هزار کارمند فدرال اخراج شده و تلاش برای از بین بردن برخی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش در جریان است.
ماموران اداره مرزبانی و مهاجرت، در این مدت به اتهام طرفداری از حماس و یهودیستیزی، ویزای شماری از دانشجویان خارجی را لغو و دهها دانشجوی خارجی را بازداشت کردهاند.
دولت هم تهدید کرده است که بودجه فدرال دانشگاهها را که برنامههای مرتبط با تنوع، برابری و شمول و ابتکارات زیستمحیطی را کنار نگذارند و مانع اعتراضات دانشجویی طرفداری از فلسطین نشوند را قطع خواهد کرد و در مواردی پرداخت بخشی از این بودجهها را معلق کرده است.
در نزدیکی بنای یادبود واشنگتن، برخی معترضان بنرهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نفرت هیچگاه هیچ ملتی را بزرگ نکرده» و «حقوق برابر برای همه، بهمعنای کاهش حقوق شما نیست.»
راهپیماییهای مشابهی نیز در نیویارک، شیکاگو و دهها شهر دیگر در ایالات متحده برگزار شد.