حکم دادگاهی در آلمان: پناهجویان مجرد و سالم را می‌توان به یونان بازگرداند

چهارشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۲۷

دادگاه فدرال ایالت لایپزیگ آلمان روز چهارشنبه در مورد دو مردی که با اخراج قریب‌الوقوع به یونان روبرو هستند، حکم داد که آنها در صورت اخراج، با شرایط غیرانسانی مواجه نخواهند شد.

قضات گفتند پناهجویان مجرد و سالمی را که از طریق یونان به آلمان آمده‌اند، می‌توان به آن کشور بازگرداند.

در سال‌های گذشته بسیاری پناهجویان از جمله شهروندان افغانستان که در یونان وضعیت حفاظتی یا پناهندگی گرفته بودند، پس از بدست آوردن مدارک اقامت خود، مجدداً به آلمان پناهنده می‌شدند.

یک دلیل عمده عدم بازگرداندن این افراد به یونان این بوده که آنها به رغم برخورداری از پذیرش پناهجویی، عملاً دسترسی اندکی به حمایت‌های عمومی مانند سرپناه دولتی دارند.

طبق گزارش دویچه آلمان، دادگاه فدرال لایپزیگ در حکمش بعید دانست که این افراد در صورت اخراج، در یونان از فقدان حمایت مادی دولت رنج ببرند.

حکم روز چهارشنبه دادگاه درباره دو مرد جوان ۳۴ و ۳۲ ساله صادر شده که یکی متولد شمال غزه فلسطین و دیگری تبعه سومالیا است. این دو نفر پس از دریافت پناهندگی در یونان، به آلمان پناهنده شدند که مقصد جذاب برای اکثر پناهجویان افغان و کشورهای دیگر است. درخواست آنها در تصمیمی که توسط دادگاه اداری در ایالت هسن آلمان تایید شد، رد شد.

بر اساس گزارش دویچه وله، دادگاه بدوی پذیرفت که سیستم پناهندگی یونان دارای کاستی‌هایی است، با این حال، مردان جوان و توانمند باید بتوانند با کاستی‌های سیستم کنار بیایند.

طبق توافقنامه دوبلین اتحادیه اروپا، پناهجویان باید مراحل پناهندگی خود را در اولین کشور اروپایی که وارد شدند، تکمیل کنند و در صورت درخواست پناهندگی در کشوری دیگر، دوباره به کشور اولی که اغلب یونان، ایتالیا و اسپانیا است، مسترد خواهند شد.

امکان بازگرداندن پناهجویان مجرد

قضات دریافتند که پناهجویان مجرد، دارای قابلیت کار و سالم که از طریق یونان به آلمان آمده‌اند، ممکن است به یونان اخراج شوند.

در حکم قضات آمده است: «بنا به هیچ احتمال قابل توجهی نمی توان انتظار داشت که مردان جوان توانا، سالم و مجرد که به یونان باز می‌گردند، در شرایط سخت مادی قرار بگیرند و آنها از دسترسی به اساسی ترین نیازهای خود مانند اسکان، غذا و بهداشت ناتوان باشند.»

قضات دادگاه افزودند: «آنها احتمالاً می‌توانند حداقل در پناهگاه‌های موقت یا اقامتگاه‌های اضطراری با امکانات بهداشتی اولیه تحت اداره شهرداری و سازمان‌های کمک‌رسان غیردولتی، اسکان یابند.»

رابرت کلر، رئیس دادگاه گفت که آزمون کلیدی این است که آیا مهاجران در یونان به «نان، تخت خواب و صابون» دسترسی دارند یا خیر.

بر اساس گزارش دویچه وله،‌ پنجشنبه گذشته نیز دادگاه قانون اساسی فدرال آلمان در کارلسروهه شکایت مشابه مردی علیه اخراجش به یونان را رد کرد و آن را غیرقابل قبول دانست. قضات قانون اساسی تاکید کردند که پناهندگان به رسمیت شناخته شده می‌توانند زندگی شرافتمندانه‌ای در یونان داشته باشند.

با این حال، سازمان حامی پناهندگان پرو ازیل، از این گونه اخراج ها به یونان انتقاد کرده است. بر اساس گزارشی که جمعه گذشته منتشر شد، حتی آن‌هایی که به عنوان پناهنده‌ شناخته می‌شوند، هیچ حمایت دولتی دریافت نمی‌کنند و اغلب بی‌خانمان می‌شوند.

بسیاری از افغان‌های که با کسب قبولی یونان این کشور را ترک کرده‌اند هم گفتند که پس از قبولی، نامه‌ای برای ترک خانه‌ای که دولت به آنها داده دریافت می‌کنند و تمام مزایای مالی آنها نیز قطع می‌شود.

خبرهای بیشتر

رادیو