روزنامه اسرائیلی جروزالم پست گزارش داده است که حکومت یمن در حال آمادهسازی عملیات نظامی گستردهای برای بازپسگیری بندر حدیده از کنترول حوثیها است. براساس گزارش این روزنامه، نزدیک به ۸۰ هزار سرباز در مناطق مختلف برای شرکت در این عملیات بسیج شدهاند.
در این گزارش که به نقل از عبدالعزیز صقر، رئیس مرکز تحقیقات خلیج فارس مستقر در عربستان سعودی، منتشر شده، آمده است که این حمله ممکن است بزرگترین عملیات تهاجمی در جریان جنگ داخلی یمن باشد و زمینه را برای یورش احتمالی به صنعا، پایتخت این کشور فراهم کند؛ شهری که از سال ۲۰۱۴ تاکنون در تصرف حوثیها قرار دارد.
بر اساس گزارش نشنل، روزنامه دولتی امارات، حملات هوایی امریکا، بهویژه به بندر حدیده، فرصتی مناسب برای عملیات زمینی یمن فراهم کرده است. این روزنامه نوشته است که در این حملات، چند چهره کلیدی حوثی کشته شدهاند.
حدیده از مهمترین بنادر یمن است و پیش از آغاز جنگ، بخش عمدهای از واردات مواد غذایی کشور از طریق آن انجام میشد.
آقای صقر همچنین به دیدار هفته گذشته جنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا با جنرال صغیر حمود احمد عزیز، رئیس ارتش یمن، در عربستان سعودی اشاره کرده است.
به گفته او، فرمانده سنتکام در آغاز ماه اپریل از چند کشور خاورمیانه از جمله اسرائیل، اردن، قطر، امارات و عربستان دیدار کرده است. او افزود که امریکا قرار است پوشش هوایی و نظارت با هواپیماهای بیسرنشین را برای نیروهای دولتی یمن تامین کند.
رئیس مرکز تحقیقات خلیج فارس با اشاره به تلاشهای بینتیجه حوثیها در روندهای سیاسی گفت: «فکر میکنم اکنون در مرحلهٔ شمارش معکوس برای پایان حوثیها باشیم. آنها تمام فرصتها را برای مشارکت در حل سیاسی بحران یمن از دست دادهاند.»
با این حال، او هشدار داده که هرگونه عملیات نظامی جدید در بندر حدیده احتمالاً با فشارهای شدید بینالمللی روبهرو خواهد شد، همانند عملیات مشابهی که در سال ۲۰۱۸ از سوی ائتلاف نیروهای یمنی، سعودی و اماراتی انجام شد و با نگرانیهای جهانی در خصوص وخامت اوضاع انسانی در یمن همراه بود.
در آن زمان، محاصره بندر حدیده و قطع خطوط تدارکاتی حوثیها موجب نگرانی سازمان ملل و کشورهای مختلف گردید که در نهایت منجر به امضای توافقنامه استکهلم شد. توافقی که طبق آن، طرفین متعهد به خروج نظامی از منطقه و ایجاد دالانهای بشردوستانه شدند.
با این حال، از سال ۲۰۱۹ به اینسو، حوثیها این توافق را نقض کرده و تا سال ۲۰۲۱، دوباره کنترول کامل الحدیده را به دست گرفتند و نیروهای مخالف را از شهر بیرون راندند.
به گفته آقای صقر، در صورت آغاز عملیات جدید، احتمال تکرار همان فشارها از سوی نهادهای جهانی وجود دارد و با توجه به کاهش اخیر بودجههای کمک خارجی امریکا و بریتانیا، جلوگیری از بروز یک فاجعه انسانی احتمالی، دشوارتر خواهد بود.