امریکا ارائه کمک‌های اضطراری به چند کشور به استثنای افغانستان را از سر گرفت

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۲۱

وزارت خارجه ایالات متحده و مقامات امریکایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس تایید کرده‌اند که حکومت ترامپ کمک‌های اضطراری غذایی به چند کشور از جمله سومالی، سوریه، لبنان، اردن، عراق و اکوادور را از سر گرفته است. این تغییر اما، شامل افغانستان و یمن، دو کشور فقیر و جنگ‌زده نمی‌شود.

ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد که بودجه برنامه‌های اضطراری برنامه جهانی غذا را در بیش از ۱۲ کشور، از جمله افغانستان، قطع کرده است.
ارزیابی جدیدی از برنامه جهانی غذا نشان می‌دهد که کمک‌های غذایی به دو میلیون نفر در افغانستان در اواخر امسال قطع خواهد شد و بیش از ۶۵۰ هزار کودک، مادر و زن باردار دچار سوءتغذیه از دریافت این کمک‌ها محروم خواهند شد.

بیشتر بخوانید: «حکم مرگ میلیون‌ها نفر»؛ ترامپ کمک باقی مانده ۵۶۲ میلیون دالری به افغانستان را قطع می‌کند | افغانستان اینترنشنال

مقامات امدادی هشدار داده‌اند که کاهش‌ کمک‌ها ممکن است جان میلیون‌ها افراد آسیب‌پذیر را به خطر بیندازد و بی‌ثباتی در مناطق درگیر جنگ را تشدید کند.
با این‌حال، تصمیم بر لغو این اقدام، جدیدترین مرحله از لغوهای ناگهانی قراردادهایی کمک‌های خارجی است که از طریق آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده اجرا می‌شود.
یک مقام سازمان‌ملل گفت که تصمیم به بازگرداندن کمک‌ها، پس از لابی‌های پشت‌پرده میان مقامات ارشد سازمان ملل با اعضای کانگرس امریکا اتخاذ شده است.
دو مقام آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند که که جرمی لوین، معاون اداره کارآمدی حکومت ترامپ، دستور لغو ممنوعیت ارائه کمک‌های اضطراری را به چندین کشور صادر کرده است.
جین شیهین، عضو ارشد دموکرات در کمیته روابط خارجی سنای امریکا، از حکومت ترامپ خواست تا بودجه سایر برنامه‌های حیاتی را نیز بازگرداند. او گفت که تصمیم قبلی ترامپ مبنی بر لغو کمک‌های اضطراری و بشردوستانه «موقعیت امریکا را در جهان تضعیف خواهد کرد.»
ایالات متحده بزرگ‌ترین تامین‌کننده مالی برنامه جهانی غذا بوده است و سال گذشته ۴.۵ میلیارد دالر از مجموع ۹.۸ میلیارد دالر کمک‌ها را به این سازمان فراهم کرد.
با این حال، عدم انعطاف حکومت ترامپ برای لغو توقف کمک‌های اضطراری به افغانستان، به این کشور فقیر آسیب می‌زند. بیش از نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.
سال گذشته ایالات متحده ۴۳ درصد از تمام بودجه بشردوستانه بین‌المللی به افغانستان را فراهم کرد.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه در نشستی، لایحه‌ جلوگیری از دسترسی کامل طالبان به کمک‌های امریکا به افغانستان را بررسی کرد. اعضای این کمیته گفتند که با توجه به حاکمیت طالبان در افغانستان، جلوگیری از دسترسی این گروه به کمک‌ها دشوار است.

بیشتر بخوانید: کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا: کمک به طالبان باید فوراً متوقف شود | افغانستان اینترنشنال

کاهش و توقف کمک‌ها به افغانستان، بر حدود ۵۶۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه امریکا تاثیر می‌گذارد که شامل کمک‌های غذایی اضطراری، درمان نوزادان سوءتغذیه، مراقبت‌های پزشکی، تأمین آب آشامیدنی سالم و درمان روانی برای افرادی که در اثر خشونت‌های جنسی و جسمی آسیب دیده‌اند، می‌شود.

خبرهای بیشتر

رادیو