همزمان با تشکیل قریب الوقوع حکومت ایتلافی جدید در آلمان، وزارت داخله این کشور روز سهشنبه اعلام کرد که روند پذیرش پناهجویان در چارچوب برنامه اسکان مجدد سازمان ملل را تعلیق کرده است.
به نظر میرسد که حکومت جدید به رهبری محافظهکاران، پذیرش پناهجو در آلمان را محدودتر خواهد کرد.
رویترز بر بنیاد یک سند گزارش داد که احزاب محافظهکار و سوسیال دموکرات آلمان توافق کردهاند که به برنامه پذیرش داوطلبانه مهاجران، از جمله از طریق سازمان ملل، پایان دهند.
مهاجرت یکی از مسائل بحثبرانگیز در مذاکرات حزب دموکرات مسیحی به رهبری فریدریش مرتس و حزب سوسیال دموکرات برسر تشکیل حکومت آینده و برنامههای آن بوده است.
محافظهکاران در واکنش به افزایش حمایت رایدهندگان بیشتر از حزب راستافراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) و چندین حادثه خشونتآمیز مرتبط با پناهجویان، خواهان رویکردی سختگیرانهتر نسبت به پذیرش پناهجویان هستند.
پیشتر روزنامه آلمانی «ولت ام زونتاگ» گزارش داد که نمایندگان پارلمانی احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از انجمن آلمان برای همکاریهای بینالمللی (GIZ) خواستهاند تا ماه جون روند تخلیه پناهجویان افغان را متوقف کند.
این احزاب درصدد ارائه یک طرح بدیل برای پذیرش پناهجویان اند. بهگزارش روزنامه مذکور، آلمان دو طرح جایگزین درباره پناهجویان افغان را روی دست گرفته است؛ گزینه نخست لغو پروندههای پناهجویی افغانها و گزینه دوم بازنگری پروندههای آنان است.
آلمان از سال ۲۰۱۶ در طرح اسکان مجدد اتحادیه اروپا مشارکت داشته و پناهندگان انتخابشده از سوی آژانس پناهندگان سازمان ملل را که عمدتا از کشورهای مختلف مانند ترکیه، مصر، اردن و کنیا میآیند، پذیرفته است.
وزارت داخله آلمان اعلام کرد که در سال گذشته به صورت داوطلبانه از مجموع ۱۳ هزار پناهجو، ۴۷۱۱ نفر را پذیرفته است و در سال آینده بقیه این پناهجویان را نیز خواهد پذیرفت.
پذیرش این پناهجویان از سوی آلمان در چارچوب توافق با اتحادیه اروپا صورت گرفته است. سخنگوی وزارت داخله این کشور گفت که پروندههای مهاجرانی که در مراحل پیشرفته بررسی قرار دارند، ادامه خواهد یافت و به تعهداتی که حکومت آلمان قبلا برای پذیرش مهاجران داده است، احترام گذاشته خواهد شد.