حکومت پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد که شرکتهای امریکایی بهدنبال سرمایهگذاری در بخش عمده معادن دستنخورده این کشور اند که دارای یکی از بزرگترین ذخایر مس و طلا در جهان است.
به غیر از طلا و مس، پاکستان از نظر لیتیوم نیز غنی است که در ساخت باتری استفاده میشود.
بر اساس بیانیه حکومت پاکستان، اریک مایر، مقام ارشد دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی وزارت خارجه امریکا، علاقهمندی شرکتهای امریکایی را مستقیماً به شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، در نشستی در اسلامآباد منتقل کرده است.
این دیدار یک روز پس از شرکت مایر در کنفرانس بینالمللی دو روزه درباره ذخایر معدنی پاکستان با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی صورت گرفت.
در کنفرانس دو روزه اسلامآباد شرکتهای بزرگ بینالمللی از جمله باریک گلد مستقر در کانادا و همچنین مقامات دولتی از ایالات متحده، عربستان سعودی، چین، ترکیه، بریتانیا، آذربایجان و سایر کشورها شرکت کردند.
ذخایر عظیم مس و طلای پاکستان در رکو دیق، منطقهای در ایالت ناآرام بلوچستان قرار دارد که در سالهای اخیر شاهد افزایش حملات جدایی طلبان بلوچ بوده است. طبق تخمین بریک گلد، معادن ریکو دیق ظرفیت سود ۷۴ میلیارد دالری در مدت ۳۷ سال را دارد.
ارزش مجموعی ذخایر طبیعی پاکستان حدود ۶ تریلیون دالر تخمین زده شده اشت.
جنرال عاصم منیر، فرمانده قدرتمند ارتش پاکستان روز سهشنبه در این نشست به شرکتها و سرمایه گذاران خارجی وعده داد که ارتش امنیت آنها را تضمین خواهد کرد.
جدایی طلبان قوم بلوچ که مدتهاست در منطقه اقدام به خشونت مسلحانه کردهاند، با هرگونه سرمایهگذاری خارجی که به گفته آنها تلاشی از سوی اسلامآباد برای تحکیم قدرت خود از طریق بازیگران خارجی بر منابع منطقهای آنهاست، مخالف هستند.
آنها چندین دهه است که برای سهم بیشتری از منابع محلی میجنگند، اما برخی از گروههای مسلح بلوچ اکنون میگویند که به چیزی کمتر از یک کشور جداگانه رضایت نخواهند داد.