سازمان ملل متحد هشدار داد که کاهش کمکها میتواند تهدیدی جدی برای پیشرفتهای اخیر در کاهش مرگومیر مادران باشد.
این هشدار پس از قطع شدن کمکهای ایالات متحده و اعلام کاهش کمکها از سوی بریتانیا صادر شده است.
براساس گزارشی که روز دوشنبه از سوی آژانسهای سازمان ملل، از جمله سازمان بهداشت جهانی، منتشر شد، در سطح جهانی بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ مرگومیر مادران ۴۰ درصد کاهش یافته است که عمدتاً بهدلیل دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی ضروری بوده است.
سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجههای کمکها میتواند روند کاهش مرگومیر مادران را تضعیف کرده و به افزایش این مرگها منجر شود.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای که همراه با گزارش منتشر شد، اعلام کرد که این روند ممکن است بهطور معکوس پیش برود.
اگرچه در این بیانیه به کاهشهای خاص اشاره نشده است، اما این هشدار در پی مسدود شدن کمکهای خارجی از سوی ایالات متحده و پایان یافتن تأمین مالی بسیاری از برنامهها توسط آژانس ایالات متحده برای توسعه بینالمللی صادر شده است.
کشورهای دیگر اهداکننده، از جمله بریتانیا، نیز اعلام کردهاند که قصد دارند بودجههای کمک را کاهش دهند.
دکتر بروس ایلور، معاون مدیرکل پوشش جهانی سلامت در سازمان بهداشت جهانی گفت: «یکی از پیامهای اصلی این است که کاهش بودجهها نهتنها تهدیدی برای پیشرفت است، بلکه ممکن است باعث برگشت به عقب شود.»
گزارش نشان میدهد که حتی قبل از کاهش کمکها توسط ایالات متحده، در برخی کشورها پیشرفت بسیار کند و در برخی نقاط حتی منفی بوده است.
در سال ۲۰۲۳، با وجود پیشرفتهای اخیر، هنوز هر دو دقیقه یک زن بهدلیل عوارض قابل پیشگیری و درمان جان خود را از دست داده که در مجموع حدود ۲۶۰ هزار نفر در آن سال بوده است.
وضعیت در کشورهای متاثر از جنگ یا بلایای طبیعی در این گزارش وخیم ارزیابی شده است.
ایالات متحده از جمله کشورهایی گفته شده که از سال ۲۰۰۰، نرخ مرگومیر مادران آن بهطور چشمگیری افزایش یافته است.