آلمان ممکن است برنامه‌های پذیرش افغان‌های در معرض خطر را متوقف کند

یکشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۱۷

روزنامه آلمانی «ولت ام زونتاگ» گزارش داد که نمایندگان پارلمانی احزاب دموکرات مسیحی و حزب سوسیالی مسیحی از انجمن آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی (GIZ) خواسته‌اند تا تا ماه جون روند تخلیه افغان‌ها را متوقف کند تا یک سناریوی بدیل طراحی شود.

روبن نویگ باور، بنیان‌گذار سازمان غیردولتی «کابل لوفت بروکه» به روزنامه گفت: «چنین توافقی ممکن است برای کسانی که به آلمان اعتماد کرده‌اند و اکنون دوباره رها می‌شوند، پیامدهای مرگباری داشته باشد.»
با این‌حال، آندریا لیندهولتس، معاون اتحادیه سوسیال مسیحی، به روزنامه مذکور گفته که پرونده‌های افغان‌های همکار آلمان باید به دقت بررسی شود. او افزود: «هدف این است که این برنامه‌ها به پایان برسند. به کسانی که قبلا وعده داده شده، باید هر مورد به‌طور جداگانه و دقیق بررسی شود.»

به‌گزارش روزنامه «ولت ام زونتاگ»، پس از استیلای طالبان، حکومت فدرال آلمان بیش از ۱۸۲ میلیون یورو برای تخلیه افغان‌ها هزینه کرده است.
طبق این گزارش، آلمان اکنون با توقف روند انتقال پناهجویان افغان به این کشور، دو سناریو را روی دست گرفت است؛ گزینه نخست لغو پرونده‌های پناهجویی افغان‌ها و گزینه دوم بازنگری در وعده‌ها است.
در حالت نخست، پرونده‌های پناهجویان افغان به‌طور انفرادی و مجدد بررسی خواهد شد و برخی از پرونده‌های روز میز در صورت وجود تهدید، لغو شود.
سناریوی دوم شامل مکانیزم‌های جایگزین یا راه‌حل‌های اسکان مجدد است که به جای انتقال مستقیم، گزینه‌های دیگر برای این افراد جستجو خواهد شد؛ مانند روند انتقال از طریق کشورهای ثالث یا مکان‌های امن، اما این گزینه‌ها هنوز خیلی روشن نیستند.
احزاب سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی آلمان که ائتلاف پیروز در انتخابات محسوب می‌شوند، حالا حتی وعده‌های داده‌شده به افغان‌ها را نیز زیر سوال برده‌اند.
آندریا لیندهولتس گفته است: «هدف این است که این برنامه‌ها به پایان برسند. به کسانی که قبلا وعده داده شده، باید هر مورد به‌طور جداگانه و دقیق بررسی شود.»

بر بنیاد آمارها، حدود ۴ هزار و ۸۰۰ افغان در افغانستان و پاکستان در انتظار انتقال به آلمان اند، آنها در چارچوب برنامه‌های پذیرش آلمان، وعده پذیرش دریافت کرده‌اند. در میان افراد، همکاران سابق ارتش آلمان و کارکنان سایر نهادها و موسسات آلمان نیز شامل اند.

خبرهای بیشتر

رادیو