یونیسف اعلام کرد که در حال ساخت ۱۶۵ مکتب برای دختران و پسران در سراسر افغانستان است که به امکاناتی مانند سیستمهای انرژی خورشیدی، سرویسهای بهداشتی و چاههای آب مجهز خواهند بود. این نهاد گفت، این مکاتب، با حمایت مالی جاپان، محیط مناسبی برای آموزش بیش از ۳۳ هزار کودک فراهم میکند.
مجله فوربز روز چهارشنبه، ۲۹ حوت به نقل از صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل نوشت که این نهاد با حمایت مالی جاپان و همکاری برنامه توسعه ملل متحد درحال ساخت دهها مکتب در مناطق شرقی، جنوبی و مرکزی افغانستان است.
یونیسف گفته است که با ساخت این مکاتب ۳۳ هزار دانشآموز که نیمی از آن دختران هستند، تحت پوشش محیط امن و مناسب آموزشی قرار خواهند گرفت.
افغانستان با چالشهای آموزشی فراوانی مواجه است. طبق گزارش فوربز حدود هفت میلیون کودک به دلیل مشکلات اقتصادی و سایر محدودیتها از تحصیل محروماند که ۶۰ درصد آنها دختران هستند.
طبق این گزارش: «حداقل نیمی از مکاتب دولتی کشور فضای کافی برای تدریس ندارند و ۵۸ درصد آنها از نبود آب آشامیدنی و ایستگاههای شستوشوی دست رنج میبرند. کمتر از نیمی از مکاتب دولتی دارای دیوارهای حفاظتی هستند.»
دانشآموزان بسیاری از مکاتب در افغانستان در فضای باز، زیر خیمه یا سایه درخت درس میخوانند. داشتن صنف درسی مجهز آرزوی بسیاری از دانشآموزان در افغانستان است.
این مکاتب دارای سیستمهای انرژی خورشیدی است که تا هفت کیلووات برق تولید کرده آب را از مخزن آب را از چاه به مخزن پمپاژ میکند.
روبینا، معلم ۲۵ ساله در یکی از مکاتب گفت: «یک محیط مناسب، یادگیری را تقویت میکند و کودکان میتوانند تمرکز کنند. ما از داشتن این کلاسها بسیار خوشحالیم.»
شکریه، دانشآموز صنف پنجم یکی از مکاتب تازهساخت، میگوید که پیش از این نمیتوانست در صنف به درسها تمرکز کند، زیرا نگران بود که برای رفع نیاز خود به کدام دستشویی برود.