از زمانی که شوروی پا گرفت، سانسور در این کشور آغاز شد. سانسوری کمرشکن که نتیجهاش ناامیدی و از میان رفتن بسیاری از نویسندگان، شاعران و هنرمندان نامدار بود. اما سانسور نتوانست مانع از کار یکی از نامدارترین شاعران تاریخ روسیه شود. آنا آخماتووا که شعرهایش امروز طنینانداز روزهای سیاه دوران کمونیسم است
نجیب محفوظ، نویسنده مصری برنده نوبل ادبیات، با آثاری مانند "سهگانه قاهره" ادبیات عرب را متحول کرد. رمانهایش با ترکیب واقعگرایی و عمق فلسفی، مسائل اجتماعی و تحولات مصر را بررسی میکنند.
ژوزه ساراماگو، نویسنده پرتغالی و برنده نوبل ادبیات (۱۹۹۸)، به سبک رئالیسم جادویی شهرت دارد. آثارش مانند کوری و بینایی جنبههای اجتماعی و سیاسی را نقد میکنند. او با نثر خاص و بدون نشانهگذاری مرسوم، روایتهایی تأملبرانگیز خلق کرد.
خالد خلیفه، نویسنده و فیلمنامهنویس سوری، با رمان «ستایش نفرت» و آثارش درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی سوریه شناخته میشود. نثر شاعرانهاش تأثیر زیادی بر خوانندگان دارد.
اورهان پاموک، نویسنده برجسته ترکیه و برنده نوبل ادبیات، با آثاری مانند «نام من سرخ» و «موزه معصومیت» جهانی شد. او در آثارش به هویت، تاریخ و فرهنگ ترکیه میپردازد. اورهان پاموک از چهرههای برجستهی ادبیات جهان است که با سانسور مبارزه میکند و بر حق آزادی بیان پای میفشرد
امیـل حبـیبی (۱۹۲۱–۱۹۹۶) نویسنده، روزنامهنگار و سیاستمدار برجسته فلسطینی بود که بهخاطر رمانهای طنزآمیزش مانند زندگی پنهانی سعید، خوشبین بدبین شناخته میشود.
از زمانی که شوروی پا گرفت، سانسور در این کشور آغاز شد. سانسوری کمرشکن که نتیجهاش ناامیدی و از میان رفتن بسیاری از نویسندگان، شاعران و هنرمندان نامدار بود. اما سانسور نتوانست مانع از کار یکی از نامدارترین شاعران تاریخ روسیه شود. آنا آخماتووا که شعرهایش امروز طنینانداز روزهای سیاه دوران کمونیسم است.