اعتراض به پذیرش دیپلومات‌های طالبان در برلین: اخراج اجباری پناهجو «قتل است»

شنبه ۱۴۰۴/۰۵/۰۴

پناهجویان افغان در اعتراض به پذیرش دیپلومات‌های طالبان از سوی آلمان، در مقابل وزارت خارجه این کشور در برلین تجمع کردند.

بر روی یکی از پلاکاردهای این حرکت اعتراضی نوشته شده که اخراج اجباری پناهجویان، به‌مثابه «قتل» آن‌هاست.

معترضان تعامل و همکاری دولت آلمان با گروه طالبان را «خیانت» خواندند.

گروهی از مهاجران افغان مقیم آلمان روز شنبه چهارم اسد در یک گردهمایی اعتراضی طالبان را یک «گروه تروریستی» خونده و از دولت آلمان خواستند که همکاری با این گروه را متوقف کند.

معترضان در این گردهمایی از اخراج اجباری پناهجویان افغان از آلمان به افغانستان انتقاد کردند.

آلمان اخیرا ۸۱ پناهجوی افغان را در یک پرواز چارتر به افغانستان اخراج کرد. دولت آلمان اخراج‌شدگان را به ارتکاب جرم در این کشور متهم کرده است.

آلمان در پی اخراج پناهجویان افغان، به دو مامور قنسولی طالبان اجازه داد وارد این کشور شوند تا روند اخراج تعداد بیشتری از «پناهجویان مجرم» را تسهیل کنند.

وزارت خارجه آلمان روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش افغانستان اینترنشنال گفت که دیپلومات‌های طالبان وارد آلمان شده‌اند و پس از تکمیل مراحل اداری، کار خود را آغاز خواهند کرد. این وزارت گفت که «حکومت آلمان علاقه‌مند است شهروندان افغانستان در آلمان از خدمات قنسولی مناسب برخوردار باشند».

پذیرش دیپلومات‌های طالبان توسط آلمان به‌عنوان یک قدرت بزرگ اروپایی، واکنش‌های زیادی را برانگیخته است. شماری از فعالان آلمان را به تحویل‌دهی پناهجویان به دام مرگ و شکنجه متهم کرده‌اند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، از آلمان خواست که روند اخراج افغان‌ها را فوراً متوقف کند. آقای بنت تأکید کرد که حتی اگر افراد مجرم باشند، قوانین بین‌المللی — از جمله اصل عدم بازگرداندن اجباری — باید رعایت شود.

خبرهای بیشتر

رادیو