وزارت خارجه آلمان روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش افغانستان اینترنشنال گفت که دیپلوماتهای طالبان وارد آلمان شدهاند و پس از تکمیل مراحل اداری، کار خود را آغاز خواهند کرد.
این وزارت گفت که «حکومت آلمان علاقهمند است شهروندان افغانستان در آلمان از خدمات قنسولی مناسب برخوردار باشند.»
وزارت خارجه آلمان افزود که پذیرش این دیپلوماتها برای رفع نیازهای قنسولی افغانها در آلمان انجام شده است. به گفته این وزارت، «تعداد کارکنان این نمایندگیها محدود اند. به همین دلیل، حکومت آلمان با تایید دو نیروی جدید برای بخش قنسولی موافقت کرده است.»
به دنبال حملات پناهجویان اسلامگرا به مردم عادی آلمان، حکومت این کشور وعده داد که پناهجویان مجرم افغان و سوری را به کشورهای شان اخراج خواهد کرد. اما، آلمان به علت نداشتن روابط رسمی با حکومت طالبان نمی توانست مهاجران را مستقیم به افغانستان اخراج کند.
پس از که افغانستان اینترنشنال خبر اختصاصی پذیرش دیپلوماتهای طالبان در آلمان را منتشر کرد، حکومت این کشور گفت که پذیرش دیپلوماتهای طالبان به معنای برقراری روابط رسمی با این گروه نیست.
اشتفان کورنلیوس، سخنگوی حکومت آلمان، گفت که طبق توافق انجامشده، این ماموران طالبان در سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری افغانستان در شهر بن مستقر خواهند شد تا بازگرداندن شمار بیشتری از مهاجران افغان دارای سابقه کیفری امکانپذیر شود.
وزارت خارجه آلمان پذیرفته است که نگرانی در مورد کنترول نمایندگیهای سیاسی و قنسولی افغانستان به دست طالبان وجود دارد. این وزارت به افغانستان اینترنشنال گفت که «نمایندگیهای افغانستان در آلمان همچنان فعال هستند و توسط افرادی اداره میشوند که پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به عنوان دیپلومات در آلمان پذیرفته شده بودند.»
همزمان، پذیرش ماموران طالبان با مخالفت دیپلوماتهای حکومت پیشین در آلمان رو به رو شده است. پیش از این یما یاری، سفیر افغانستان در آلمان زیر فشار این کشور مجبور به استعفا شد. اکنون ورود دیپلوماتهای طالبان بار دیگر به تنش در این نمایندگیها دامن میزند.
منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتند که دیپلوماتهای قنسولگری افغانستان در شهر بُن آلمان، تصمیم گرفتهاند در اعتراض به پذیرش نمایندگان اداره طالبان از سوی حکومت آلمان، بهطور دستهجمعی استعفا کنند.
این نمایندگی قرار است اعتراض دیپلوماتها را بهگونه رسمی به اطلاع کشور میزبان برساند.
در صورت استعفای این کارمندان، برخلاف انتظار حکومت آلمان خدمات قنسولی مانند صدور پاسپورت برای پناهندگان افغان در آلمان کاهش خواهد یافت. مشخص نیست که در این صورت حکومت آلمان ماموران بیشتری از طالبان را خواهد پذیرفت یا نه.
وزارت خارجه طالبان اعلام کرده است که تنها با آن دسته از سفارتها و قنسولگریهای افغانستان همکاری میکند که دستورهای این وزارت می پذیرند.