دفتر سازمان ملل در افغانستان از خواست دبیرکل این سازمان برای گذار عادلانه از سوختهای فسیلی به انرژی تجدیدپذیر استقبال کرد.
این دفتر نوشت برای افغانستان که در خط نخست بحران تغییرات اقلیمی قرار دارد، چنین تحولی از اهمیت حیاتی برخوردار است.
اندريكا راتواته، معاون نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل و هماهنگ كننده کمکهای بشردوستانه در افغانستان گفت: «افغانستان با تهديدهاى ناشى از بحران اقليمى فاصله چندانى ندارد، چنانكه هماكنون اين تهديد در كشور وجود دارد و زندگی، معيشت و منابع طبيعى را كه مردم به آنها وابستهاند، متاثر مىسازد».
این مقام سازمان ملل افزود که عدم اتخاذ تدابیر لازم در برابر تغییرات اقلیمی و گذار به انرژی تجدیدپذیر نهتنها برای افغانها، بلکه «پیامدهای فاجعهباری» در راستای ثبات منطقه و جهان دارد. او گفت که جهان باید در راستای تحول مثبت در عرصه انرژی گام بردارد.
آقای راتواته با استقبال از ابتكارات درازمدت در زمينه افزايش امنيت انرژى افغانستان، بر اهمیت افزایش سرمایهگذاری روی انرژی تجدیدپذیر در کشور تاکید کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در اوج آسیبهای ناشی از تغییرات اقلیمی در جهان، عصر کنونی را عصر نوین انرژی توصیف کرد. او روز سهشنبه با ارائه شواهد و دلایل علمی به اهمیت گذار از فسیلهای سوختی به انرژی تجدیدپذیر تاکید کرد.
اندریکا راتواته، معاون نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد در کشور گفت: «افغانستان به عنوان كشورى كه در خط مقدم پيامدهاى تغييرات اقليمی قرار دارد، آيندهاش تا حد زياد به انقلاب جهانى درحوزه انرژى وابسته است».
به گزارش سازمان ملل، افغانستان یکی از ۱۰ کشوری است که با پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی، از جمله خشکسالی، سیل، بارندگیهای نامنظم و کاهش منابع آبی روبهرو است.