وزارت خارجه امارات متحده در واکنش به انتشار خبری در مورد احتمال اخراج پناهجویان افغان از این کشور، بر حمایت از این مهاجران در نزدیک به چهارسال گذشته تاکید کرد.
این وزارت در بیانیهای گفت که امارات متحده از سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۷ هزار مهاجر افغان را در ابوظبی اسکان داده و برای میزبانی و انتقال آنها به کشورهای دیگر، نزدیک به یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون درهم (حدود ۳۶۷ میلیون دالر) هزینه کرده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا در ۲۹ سرطان اعلام کرد برای کمک به افغانهایی که پس از خروج امریکا از افغانستان در امارات متحده عربی بی سرنوشت ماندهاند، اقدام میکند.
در پی گزارشی درباره احتمال تحویل برخی از پناهجویان افغان به طالبان، ترامپ در شبکه اجتماعی تروثسوشال نوشت: «از همین حالا تلاش میکنم آنها را نجات بدهم.»
پایگاه خبری «جست د نیوز» گزارش داده بود که مقامهای امارات در حال آماده شدن برای تحویل دادن برخی از افغانها به طالبان هستند.
به نقل از وبسایت خبری نشنل در امارات متحده، وزارت خارجه امارات تاکید کرده تمام خدمات لازم برای تامین یک زندگی «محترمانه و انسانی» برای مهاجران افغان در «مرکز انساندوستانه ابوظبی» فراهم بوده است، از جمله مراقبتهای صحی، خدمات لجستیکی و دیپلوماتیک، آموزش، حملونقل، اسکان و خوراک.
در این بیانیه آمده است: «امارات از نخستین کشورهایی بود که در کنار مردم افغانستان ایستاد و تلاش کرد تا در یکی از بحرانیترین دورانها، از آنان حمایت کند.»
در این بیانیه اشارهای به اخراج احتمالی پناهجویان افغان که منتظر انتقال به کشورهای غربی به ویژه امریکا هستند، نشده است.
ترامپ پس از رسیدن به قدرت، برنامه انتقال گسترده مهاجران افغان را که با امریکا در افغانستان همکاری میکردند یا اعضای خانواده ارتش امریکا هستند، متوقف کرد. این سیاست در راستای کاهش مهاجرت از کشورهایی مانند افغانستان بوده است که اخیراً در فهرست ممنوعیت سفر شهروندان آن به امریکا قرار گرفته است.
همچنان، حکومت ترامپ وضعیت محافظت موقت پناهجویان افغان در امریکا را لغو کرد که بر اثر آن، بیش از ۱۴ هزار افغان در معرض اخراج از امریکا قرار دارند. این پناهجویان به طور غیرقانونی وارد امریکا شدند اما حکومت بایدن به خاطر وضعیت افغانستان از اخراج آنها خودداری کرده بود.
با سقوط دوباره افغانستان بهدست طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱، هزاران شهروند افغان با پروازهای نیروهای نظامی ایالات متحده و ناتو از افغانستان به امارات متحده عربی منتقل شدند. پس از آن، روند انتقال این افراد از امارات به کشورهای ثالث، از جمله ایالات متحده امریکا، کانادا و چند کشور اروپایی آغاز شد.
این افغانها چندین بار نسبت به وضعیت مبهم خود در امارات اعتراض کردند و از امریکا خواستند که در مورد انتقال شان اقدام کند.