علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در دیدار با فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت که طبق برآوردها، ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دالر برای ارائه خدمات به مهاجران افغان هزینه میکند.
او انتقاد کرده که در دو سال اخیر کمک سازمان ملل به ایران برای مهاجران افغان، «کمتر از یک درصد بوده است.»
طرفین در این دیدار که روز سهشنبه در تهران انجام شد، درباره دانشآموزان مهاجر افغان مقیم ایران گفتگو کردند.
علیرضا کاظمی مدعی شد که ایران به مهاجرین افغان در حوزه آموزش عمومی، خدمات گستردهای از جمله در قسمت ثبتنام و تحصیل رایگان ارائه میدهد.
وزیر آموزش و پرورش ایران میگوید «حضور دانش آموزان اتباع کلاسهای درس ما را با افزایش تراکم مواجه کرده و این موضوع سبب افت تحصیلی شدید دانش آموزان ایرانی شده است.»
او به کمبود فضای آموزشی اشاره کرده و گفته این مسئله نیز هزینههای بسیاری دارد. به گفته وی، مردم ایران از مسئولان میخواهند هزینهها صرف دانشآموزان ایرانی شود.
کاظمی در عین حال افزود: «ما آمادگی داریم در راستای حمایت آموزشی، تمامی دانش آموزان افغانستانی را با استفاده از شبکه آموزش بومی و در چارچوب تفاهم نامه همکاری سه جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مکاتب مجازی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.»
به گزارش رسانههای داخلی ایران، فیلیپو گراندی در این دیدار گفته باید بودجه بیشتری به ایران ارائه شود، ولی به دلیل وجود مشکلات، این امکان فراهم نیست.
او با اشاره به محدودیتهای طالبان برای آموزش دختران در مکاتب افغانستان، تاکید کرده که باید به این کشور کمک شود.
فیلیپو گراندی در سفر به ایران، با عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز دیدار و گفتوگو کرده است. ایرنا نوشت که مهمترین محور این دیدار، «تداوم روند بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان» به کشورشان بوده باشد.
کمیسار عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، خواستار برگزاری نشست سهجانبه با حضور نمایندگان طالبان و ایران شده است. فیلیپو گراندی تاکید کرده که افغانستان از نظر اجتماعی و اقتصادی توانایی پذیرش حجم عظیمی از مهاجران را ندارد.