با افزایش تنشهای ژئوپولیتیک و تردید نسبت به حمایت نظامی امریکا، آلمان در حال توسعه سریع صنایع دفاعی نوآورانه است و شرکتهای نوپا را به خط مقدم تحولات جنگی با فناوریهای پیشرفته مانند حشراتی چون کیکهای سایبورگ و رباتهای خودران سوق میدهد.
خبرگزاری رویترز چهارشنبه اول اسد گزارش داد آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا در حال بازنگری بنیادین در رویکرد نظامی خود است و قصد دارد بودجه دفاعی سالانه خود را تا سال ۲۰۲۹ تقریبا سه برابر کند و به حدود ۱۶۲ میلیارد یورو برساند. تمرکز این بودجه بر فناوریهای نوین جنگی است که از سوی شرکتهای نوپای دفاعی آلمانی توسعه مییابند.
گونبرت شرف، یکی از بنیانگذاران شرکت هلسینگ، که با ارزش ۱۲ میلیارد دالر گرانترین استارتاپ دفاعی اروپا به شمار میرود، گفت: «اروپا امسال برای نخستینبار در دهههای اخیر بیش از امریکا در فناوریهای دفاعی هزینه میکند.»
شرکتهای نوپایی مانند هلسینگ، آرکس روباتیکس و کوانتوم سیستم در حال توسعه فناوریهایی مانند رباتهای زرهی خودران، زیردریاییهای بدون سرنشین و حشرات سایبورگ هستند.
کیکهای سایبورگ شرکت اسورمز بایوتکتکیس که مجهز به دوربین کنترول میشوند، از جمله پروژههایی هستند که با تحریک الکتریکی کنترول میشوند و در میدان نبرد برای جمعآوری اطلاعات استفاده میشوند.
استفان ویلهلم، مدیرعامل این شرکت، گفت: «رباتهای زیستی ما، که مبتنی بر حشرات زنده هستند، به تحریک عصبی، حسگر و ماژولهای ارتباطی ایمن مجهز شدهاند و میتوانند بهصورت مستقل یا جمعی عمل کنند.»
رفع موانع قانونی برای مشارکت استارتاپها
دولت آلمان بهمنظور تسهیل مشارکت استارتاپها در مناقصات دولتی، در حال تصویب قانون جدیدی است که امکان پرداخت پیشپرداخت به شرکتهای نوپا و محدود کردن مناقصات به شرکتهای اروپایی را فراهم میکند.
دولت آلمان، هوش مصنوعی و فناوریهای استارتاپی را محور برنامههای دفاعی خود قرار داده است و قصد دارد مقررات دستوپاگیر را کاهش دهد.
با رشد تهدیدات منطقهای و تردید نسبت به تعهدات امنیتی ایالات متحده، سرمایهگذاری مخاطرهآمیز در بخش دفاعی اروپا جهش یافته و تنها در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد دالر رسید.
در آلمان این روند رشد بیشتری داشته است و در پنج سال گذشته استارتاپهای دفاعی این کشور ۱.۴ میلیارد دالر سرمایه جذب کردهاند.
کریستین زالر، شریک شرکت سرمایهگذاری اچوی کپیتال گفت: «جامعه به این نتیجه رسیده که باید از دموکراسیهای خود دفاع کند.»
آلمان اکنون دومین تامینکننده نظامی اوکراین پس از امریکاست و روند تایید سفارشها از چند سال به چند ماه کاهش یافته است.