امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان میگوید حذف نام چند رهبر طالبان از افراد تحت تعقیب امریکا از دستاوردهای مهم سال گذشته وزارتخانه او بوده است. اما آقای متقی به صدور حکم بازداشت دادگاه بینالمللی کیفری برای هبتالله آخندزاده و حکیم حقانی، رهبر و قاضیالقضات طالبان اشاره نکرد.
امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان روز چهارشنبه اول اسد، در نشست گزارشدهی سالانه در کابل، گفت که شماری از کشورها نام «تحریک اسلامی طالبان» را که قبلاً برای امارت اسلامی افغانستان بهکار میرفت، از فهرست گروههای ممنوعه حذف کردند و همچنین نام برخی از رهبران از فهرست جایزههای امریکا بیرون کشیده شد.
امریکا چهار ماه پیش جایزه ده میلیون دالری بر سر وزیر داخله طالبان و دو عضو دیگر شبکه حقانی را برداشت.
وزیر خارجه طالبان، گفت اداره او در یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ سفر برای هیئتهای طالبان را هماهنگ و تسهیل کرده است.
او معرفی سفیر به کشورهای روسیه، ترکیه و پاکستان در یک سال گذشته را از دستآوردهای وزارت خارجه خواند.
این مقام طالبان گفت که تمرکز اصلی وزارت خارجه در آینده، تلاش برای بهرسمیت شناخته شدن طالبان از سوی کشورهای منطقه، ادامه تماسها با کشورهای غربی، آغاز همکاریهای عملی با کشورها و فعالسازی نمایندگیهای دیپلوماتیک خواهد بود.
امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، اعلام کرد که قزاقستان با پذیرش سفیر طالبان موافقت کرده و به زودی نماینده دیپلوماتیک آنها در این کشور معرفی میشود.
قزاقستان سال گذشته طالبان را از لیست گروههای تروریستی حذف کرد، اما تاکنون این گروه را به عنوان حکومت رسمی به رسمیت نشناخته است.
قاسم جومارت توکایف، رئيسجمهور قزاقستان در اواسط جوزای ۱۴۰۳، اعلام کرد که طالبان را از فهرست گروههای تروریستی خارج کرده است.
در حالیکه بهتازگی روسیه به عنوان نخستین کشور طالبان را به رسمیت شناخته، هنوز هیچ کشور دیگری چنین اقدامی نکرده و طالبان همچنان در انزوای دیپلوماتیک قرار دارد.
آقای متقی بهرسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه را دستآورد این گروه خواند و گفت «روابط ما عملاً از مرحله تفاهم و تبادل دیپلوماتها به مرحله بهرسمیتشناسی ارتقا یافته است».