وزارت کار و امور اجتماعی طالبان اعلام کرد که مرحله نخست فرستادن کارگران به بیرون از کشور آغاز شده است. این وزارت گفته است در این مرحله قرار است ۷۰۰ کارگر نامنویسی و بعد به قطر اعزام شوند.
در خبرنامه این وزارت که روز دوشنبه ۳۰ سرطان منتشر شد، آمده است که بر بنیاد توافقنامهای میان شرکتهای خصوصی کاریابی افغانستان و شرکتهای مختلط دولتی قطر، ۷۰۰ فرصت شغلی برای این کارگران در قطر اختصاص یافته است.
جزئیات بیشتر در مورد شرایط نامنویسی، معیارهای پذیرش و مکانهای مشخص نامنویسی، منتشر نشده است.
وزارت کار و امور اجتماعی طالبان به تاریخ ۱۶ جدی ۱۴۰۳ اعلام کرده بود که نشستی پنججانبه به دستور ملاهبتالله آخندزاده، رهبر این گروه به منظور اعزام نیروی کار به خارج از کشور برگزار کرده است.
طبق خبرنامه، فیصله شده بود تا پس از آماده شدن «تفاهمنامه پنججانبه» میان این ادارات، هر یک مسئولیت خود را برای اعزام کارگر به خارج از افغانستان انجام دهد.
پیشتر از آن این وزارت اعلام کرده بود که قرار است ۶۵ هزار کارگر از جمله ۱۵ هزار چوپان به کشورهایی مانند قطر، ترکیه و عربستان سعودی اعزام شوند.
با گذشت نزدیک به چهار سال از این خبر، این اولین اقدام عملی این گروه برای اعزام کارگر به خارج از کشور است.
پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، کشور با بحران شدید اقتصادی، رکود بازار کار و افزایش بیسابقه مهاجرت روبهرو شد.
با قطع کمکهای بینالمللی، مسدود شدن داراییهای خارجی و محدود شدن فعالیتهای اقتصادی، هزاران تن شغل خود را از دست دادند و سطح فقر در سراسر کشور بهگونه نگرانکنندهای افزایش یافت.
بانک جهانی در گزارشی به تاریخ دوم ثور سال روان درباره وضعیت اقتصادی افغانستان گفت که میزان بیکاری در کشور دو برابر شده و از هر چهار جوان افغانستان یک نفر بیکار است.