سپنتا: سیاست آلمان در افغانستان در سطح سیاست روسیه تنزل کرده است

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۳۰

داکتر سپنتا، وزیر امور خارجه سابق افغانستان، با انتقاد از سیاست‌های دولت آلمان، پذیرش دیپلومات‌های طالبان را به معنای به‌رسمیت‌شناختن رسمی این گروه در چارچوب حقوق بین‌الملل دانست.

او هشدار داد که این رویکرد، سیاست آلمان در قبال افغانستان را به سطح سیاست‌های روسیه تنزل می‌دهد.

دولت فدرال آلمان دو دیپلومات‌ طالبان را در شهرهای برلین و بن پذیرفته است. این کشور اعلام کرده که این اقدام برای تسهیل اخراج مجرمان افغان انجام شده است.

با این حال، داکتر سپنتا با محکوم کردن این تصمیم اظهار داشت: «صدور ویزاهای دیپلوماتیک، ارائه مدارک شناسایی و پذیرش دیپلومات‌های طالبان در برلین و بن، به‌منزله به‌رسمیت‌شناختن طالبان از منظر حقوق بین‌الملل است.»

وی با اشاره به اقدام مشابه روسیه در به‌رسمیت‌شناختن طالبان افزود: «سیاست دولت فدرال آلمان در قبال افغانستان در خطر سقوط به سطح سیاست‌های روسیه قرار دارد.» سپنتا تاکید کرد که پذیرش دیپلومات‌های طالبان، ارزش‌هایی مانند حقوق بشر و حقوق زنان را لگدمال می‌کند.

او با لحنی تند گفت: «مردم افغانستان، به‌ویژه زنان، هرگز فراموش نخواهند کرد که در زمان‌های دشوار چه حقوقی از آنها سلب شد و چه کسانی در صحنه بین‌المللی با این ستم همراهی کردند.»

سپنتا از شهروندان آلمان خواست تا با هوشیاری و بدون اعتماد کورکورانه به حکومت، عملکرد دولت خود را زیر نظر بگیرند.

وزیر پیشین خارجه به ناکامی دولت آلمان در جریان سقوط کابل در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت: «شهروندان آلمانی در کابل از سوی دولت خود رها شدند و تخلیه کارکنان سفارت آلمان تنها با کمک نیروهای بریتانیایی ممکن شد.»

همزمان، هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، نیز از پذیرش دیپلومات‌های طالبان به شدت انتقاد کرد. او در توییتی نوشت: «به نظر می‌رسد حزب دموکرات مسیحی قصد دارد نمایندگان طالبان را بپذیرد تا اخراج مجرمان به افغانستان ادامه یابد. اما در همین حال، هزاران متقاضی پناهندگی که تاییدیه اقامت دریافت کرده‌اند، در پاکستان بلاتکلیف مانده‌اند.»

نویمان با لحنی تند افزود: «چه معامله ناپسندی! سیاست مهاجرتی مسموم عقل را نابود می‌کند.»

آلمان اخیرا ۸۱ پناهجوی مجرم افغان را اخراج کرد. طالبان اعلام کرد که اخراج این افراد در هماهنگی با این گروه صورت گرفته است.

به‌نظر می‌رسد که طالبان همکاری در پذیرش پناهجویان ردشده افغان را مشروط به واگذاری نهادهای دیپلوماتیک افغانستان در آلمان و پذیرش دیپلومات‌های این گروه کرده است.

آلمان قبلا از طریق قطر و شماری از کشورهای همسایه به‌دنبال اخراج مجرمان افغان بود، اما اکنون وزیر داخله این کشور گفته است که بهتر است به گونه مستقیم با طالبان در تماس باشند.

خبرهای بیشتر

رادیو