سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که حدود چهار میلیون نفر در افغانستان از اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر رنج میبرند.
رئیس بخش منطقهای این سازمان با بازدید از مرکز درمان اعتیاد زنان و کودکان در کابل، بر ضرورت تقویت خدمات بهداشتی در این کشور تاکید کرد.
این سازمان روز یکشنبه در بیانیهای، جزئیات سفر حنان بلخی، رئیس بخش منطقهای سازمان جهانی بهداشت به افغانستان را منتشر کرد که بر بررسی وضعیت بهداشت، تلاشها برای ریشهکنسازی فلج اطفال و درمان اعتیاد تاکید شده است.
در این بیانیه آمده است: «حنان بلخی با بازدید از مرکز درمان اعتیاد زنان و کودکان در کابل با ظرفیت ۱۰۰ بستر از اراده و ایستادگی زنانی که درحال درمان هستند ستایش کرد و گفت همه سزاوار فرصتی برای درمان هستند.»
او در این سفر بر اهمیت همکاری برای بهبود وضعیت افغانستان و پاسخگویی فوری به نیازهای رو به افزایش این کشور تاکید کرده و خواستار اقدام جمعی در این زمینه شده است.
طبق این بیانیه، او در این سفر با وزیر صحت طالبان، رئیس یوناما، هماهنگ کننده امور بشری ملل متحد، سفیر چین و نمایندگان سفارتهای پاکستان، اندونیزیا و ترکیه، بانک جهانی، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی دیدار کرده است.
حنان بلخی در این دیدارها درباره ریشهکنی فلج کودکان، درمان معتادان، تدوین سیاست ملی صحت، حمایت از بازگشتکنندگان، مقابله با مصرف مواد مخدر و تامین منابع مالی برای رفع نیازهای بهداشتی گفتوگو کرده است.
پیشتر دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد با انتشار گزارش تحقیقی، از افزایش چشمگیر مصرف تزریقی مواد مخدر در افغانستان خبر داد.
براساس یافتههای این تحقیق استفاده سنتی از چرس و تریاک کاهش یافته اما استفاده از هروئین و شیشه در افغانستان افزایش یافته است.
در این گزارش، مشکلات مالی، بدنامی اجتماعی و کمبود مراکز خاص درمانی از مهمترین موانع دسترسی به درمان معرفی شدهاند.