یک دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده در حال حاضر تلاش دولت رئیسجمهور دونالد ترامپ برای لغو وضعیت حمایت موقت از هزاران افغان در امریکا را متوقف کرده است.
مدارک نشان میدهد که دادگاه به آنان فرصت بیشتری برای ارائه استدلال در این پرونده میدهد.
دستوری که روز دوشنبه صادر شد، پروندههای مهاجران افغان را تا ۲۱ جولای تمدید میکند. این دستور دادگاه پس از درخواست سازمان حمایت از مهاجران موسوم به کاسا «CASA» صادر شده است.
رویترز گزارش داد که دادگاه تجدیدنظر حوزه چهارم در یچموند این حکم را در پی شکایت اتحادیه همبستگی امریکای مرکزی در ایالت مریلند صادر کرد.
وزارت امنیت داخلی امریکا در ۲۲ ثور امسال اعلام کرد که وضعیت حفاظت موقت برای شهروندان افغانستان را لغو میکند. این وزارت مدعی شد که شرایط در افغانستان بهبود یافته و شهروندان این کشور دیگر واجد شرایط حفاظت موقت نیستند.
پس از اعلام این تصمیم، اتحادیه همبستگی امریکای مرکزی در ایالت مریلند در شکایتی به دادگاه، خواستار توقف روند لغو حفاظت موقت افغانها و شهروندان کامرون شد.
رویترز گزارش داد که دادگاه دستور داده است که حفاظت موقت شهروندان کامرون در چهارم اگست پایان یابد.
پس از سقوط حکومت پیشین و روی کار آمدن طالبان در افغانستان، هزاران شهروند افغانستان و همکاران سابق نیروهای امریکایی در پروازهای تخلیه به امریکا منتقل شدند.
ایالات متحده پس از تسلط طالبان در اسد ۱۴۰۰ بیش از ۸۲ هزار افغان را از افغانستان خارج کرد. از این جمله بیش از ۷۰ هزار نفر با وضعیت موقت قانونی به نام «پاراوله» (ورود قانونی موقت دو ساله) وارد امریکا شدند.
فعالان حقوق بشری میگویند بسیاری از افغانهایی که در جنگ امریکا در افغانستان همکاری کردند، اگر به کشورشان بازگردند هدف طالبان خواهند بود. به ویژه زنان در خطرند که طالبان پس از بازگشت به قدرت حقوق آنها را به شدت محدود کردهاند.
پس از نزدیک به چهار سال، هزاران مهاجر افغان نتوانستند گرینکارت بهدست آورند و هم هنوز در چارچوب وضعیت حفاظت موقت در امریکا به سر میبرند.
تصمیم لغو حفاظت موقت از شهروندان افغانستان در ایالات متحده در راستای سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ صورت گرفته است. دونالد ترامپ با برگشت به کاخ سفید، محدودیتهای گستردهای را بر پناهندگان شماری از کشورها اعمال کرده است.
حکومت جدید امریکا همچنان روند تخلیه همکاران سابق نیروهای امریکایی از افغانستان را متوقف کرده است. این تصمیم سبب شده است هزاران نفر در داخل کشور و شماری از کشورهای همسایه و منطقه با بیسرنوشتی روبرو شوند.