رویترز با استناد بر اسناد رسمی اداره مهاجرت و گمرک امریکا گزارش داد که این اداره به طور معمول حداقل ۲۴ ساعت به یک پناهجو اطلاع میدهد که از کشور اخراج میشود.
اما اکنون این اداره میتواند در «شرایط اضطراری»، تنها شش ساعت بعد از اعلام، مهاجران را به کشور ثالث اخراج کند.
این یادداشت که توسط تاد لیونز، مدیر موقت اداره مهاجرت و گمرک امریکا در روز چهارشنبه، ۱۸ سرطان صادر شده، خبر از شدت گرفتن روند اخراجها در اداره ترامپ میدهد.
در این یادداشت آمده است که مهاجران میتوانند بدون نیاز به طی مراحل قانونی بیشتر، به کشورهایی فرستاده شوند که تعهد دادهاند آنان را شکنجه یا تحت پیگرد قرار نخواهند داد.
سیاست جدید اداره مهاجرت و گمرک امریکا نشان میدهد که دونالد ترامپ قصد دارد روند اخراج مهاجران به کشورهای مختلف جهان را با سرعت بیشتری انجام شود.
دیوان عالی ایالات متحده در ماه جون، حکم دادگاهی را که اخراج مهاجران بدون بررسی خطر آزار در کشور مقصد را محدود میکرد، لغو کرد. پس از این حکم اداره ترامپ هشت مهاجر از کوبا، لائوس، مکسیکو، میانمار، سودان و ویتنام را به سودان جنوبی فرستاد.
هفته گذشته حکومت امریکا از مقامهای پنج کشور افریقایی خواست تا مهاجرانی را که از کشورهای دیگر اخراج میشوند، بپذیرند. اداره ترامپ میگوید اخراج به کشور ثالث به فرستادن سریع افرادی کمک میکند که نباید در امریکا بمانند.
اما فعالان حقوق مهاجران این اخراجها را به دلیل احتمال فرستادن افراد به کشورهایی که ممکن است با خشونت روبهرو شوند یا هیچ ارتباط و آشنایی با آنها نداشته باشند، «خطرناک و بیرحمانه» میدانند.
اخراج به کشور ثالث در امریکا پیش از این هم سابقه داشته است اما این شیوه ممکن است در دوره دونالد ترامپ با شدت بیشتری اجرا شود.
این روند همچنین نگرانیهایی را درباره احتمال اخراج مهاجران افغان به کشورهای ثالثی که مهاجران در آنها با شرایط نامناسب و پیامدهای سخت ناشی از سیاستهای اخراج روبهرو هستند، برانگیخته است.