زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور افغانستان، قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان را «خجالتآور» خواند.
او گفت: «بدون یک برنامه برای حمایت واقعی از افغانستان، این قطعنامه نه تنها بیفایده بلکه شرمآور است.»
پیشنویس قطعنامه سازمان ملل درباره وضعیت افغانستان با ۱۱۶ رای موافق، دو رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع روز دوشنبه به تصویب رسید. امریکا و اسرائیل رای منفی دادند. در این پیشنویس نسبت به وخامت وضعیت حقوق بشری به خصوص سرکوب زنان ابراز نگرانی شده و کشورها خواستار تشکیل حکومت فراگیر شدند.
زلمی خلیلزاد در پستی در شبکه اجتماعی اکس با انتقاد تند از تصویب این قطعنامه نوشت: «چند کشور از این حامیان پرمدعای قطعنامه، خودشان سابقه درخشان در زمینه حقوق بشر دارند؟ چند کشور از آنها زنان و دخترانشان را بهطور برابر با مردان رفتار میکنند؟»
نماینده پیشین امریکا در امور افغانستان این قطعنامه را «موعظهکردن» به کشوری توصیف کرد که به گفته او پس از ۴۰ سال جنگ داخلی در حال بازسازی است.
خلیلزاد با انتقاد از اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران و پاکستان نوشت که آنان بدون هیچ گونه آمادگی یا هماهنگی به کشوری برمیگردند که تحت تحریم قرار دارد و داراییهایش مسدود شدهاند.
آقای خلیلزاد در پیام خود نوشته که «در این وضعیت بحرانی، آیا کشورهای حامی قطعنامه هیچ برنامهای برای کمک به افغانستان ارائه دادهاند؟ اگر نه، این قطعنامه چیزی جز یک اقدام بیهدف و در واقع شرمآور نبود.»
او با تاکید بر لزوم تغییر در سیاستهای طالبان گفت که این گروه «باید برخوردشان با زنان و دختران افغان را اصلاح کند. آینده افغانستان وابسته به این است که دختران به مکاتب و دانشگاههای دولتی دسترسی داشته باشند.»