سخنگوی سازمان ملل در واکنش به اقدام روسیه در به رسمیتشناختن طالبان گفت این موضوع یک مسئله دوجانبه میان مسکو و طالبان است.
استفان دوجاریک روز سهشنبه در یک نشست خبری گفت که ماموریت این سازمان در افغانستان تغییر نخواهد کرد.
با این که روسیه به عنوان یک عضو شورای امنیت طالبان را به رسمیت شناخت، اما به جز چین کشورهای دیگر تا هنوز از آن استقبال نکرده اند. طالبان انتظار دارد که کشورهای دیگر منطقه تحت تاثیر روسیه حکومت این گروه را به رسمیت بشناسند.
استفان دوجاریک گفت که تصمیم روسیه تغییری در نحوه کار سازمان ملل در افغانستان به وجود نمیآورد.
به گفته او، «موضوع بهرسمیتشناختن، مسئلهای دوجانبه بین طرفهایی است که یکدیگر را به رسمیت میشناسند. وظایف ما در افغانستان، همانگونه که شورای امنیت تعیین کرده، بدون تغییر ادامه خواهد یافت.»
طالبان تلاش دارد که کرسی افغانستان در سازمان ملل را به دست بیاورد اما کمیته اعتباردهی سازمان ملل در این مورد تصمیم نهایی خود را نگرفته است.
ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی با به رسمیت شناختن طالبان مخالف اند و گفته اند که بدون تغییر در وضعیت حقوق بشر در افغانستان، به ویژه رفع منع کار و آموزش زنان، طالبان نمیتواند روابط عادی با جهان داشته باشد.
تصمیم جدید دادگاه لاهه که حکم دستگیری رهبر طالبان را به خاطر نقض گسترده حقوق زنان صادر کرده، تعامل بیشتر و به رسمیت شناختن طالبان را برای سازمان ملل و کشورهای غربی دشوار کرده است.