یک فیلم‌ساز روسی با همکاری طالبان در افغانستان فیلم سینمایی می‌سازد

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۶

یک فیلم‌ساز روسی برای نخستین‌بار در افغانستان تحت حاکمیت طالبان با کمک و همکاری این گروه، یک فیلم سینمایی تولید می‌کند.

الکساندر مولوخوف، وکیل امور حقوقی این فیلم گفته است که طالبان از سناریوی فیلم استقبال کرده و اجازه تولید آن را صادر کرده‌اند.

این فیلم بر اساس رمان معروف «یک سنگ داغ» نوشته آرکادی گایدار نویسنده شوروی، ساخته می‌شود و داستان یک سرباز روس را بازگو می‌کند که پس از جنگ، خسته و ناراحت به خانه برمی‌گردد.
نویسندگی و کارگردانی این فیلم را ویکتور خومینکو، خبرنگار نظامی، بر عهده دارد که نزدیک به هشت سال در افغانستان خدمت کرده و پیش از این نیز مستندی درباره افغانستان ساخته است.
به گفته رسانه‌های روسی، این فیلم با اجازه و همکاری طالبان در داخل افغانستان تولید خواهد شد.
ویکتور خومینکو تاکنون به‌صورت رسمی درباره ساخت این فیلم اظهارنظری نکرده، اما منابع می‌گویند آمادگی‌ها جریان دارد و فیلم‌برداری قرار است در سال جاری آغاز شود.

مشکلات حقوقی درباره فیلم
امور حقوقی این فیلم بر عهده وکیل روسی الکساندر مولوخوف است که به دلیل «همکاری حقوقی» با طالبان، با انتقادها و پیگردهای قانونی روبه‌رو شده است. او به رسانه‌ها گفته است طالبان از سناریوی فیلم ابراز رضایت کرده‌اند و اجازه تولید آن را صادر کرده‌اند.

الکساندر مولوخوف پیش از آنکه نام طالبان از فهرست سیاه مسکو حذف شود، از این گروه دفاع کرده بود. این اقدام از سوی وزارت عدلیه روسیه مورد پرسش قرار گرفت و در پایان ماه جون، این وزارت خواستار لغو جواز وکالت او شد.

در واکنش، او از قاضی نیفیودوف به کمیته ارزیابی کیفیت قضاوت شکایت کرده و گفته است که روابط حقوقی او با طالبان مطابق با مقررات موجود بوده است.

طالبان از سال ۲۰۰۳ در روسیه به عنوان یک گروه ممنوعه شناخته می‌شدند، اما به تاریخ ۱۷ اپریل ۲۰۲۵، دیوان عالی روسیه این ممنوعیت را به‌طور موقت تعلیق کرد و بعد روسیه حدود یک هفته پیش حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.

در حالی‌که فیلم‌سازان روسی می‌گویند این پروژه با هدف تبادل فرهنگی آغاز شده، منتقدان آن را تلاشی برای مشروعیت‌بخشی به گروهی می‌دانند که آزادی‌های زنان و آزادی بیان را به شدت محدود کرده است.

فیلم سینمایی توسط یک فیلم‌ساز روسی در افغانستان در شرایطی ساخته می‌شود که سینماگران افغان در داخل کشور تحت محدودیت‌های شدید طالبان قرار دارند، نهاد «افغان فلم» بسته شده و بسیاری از هنرمندان به کشورهای خارجی گریخته‌اند.

خبرهای بیشتر

رادیو