پس از آنکه وزیر داخله آلمان خواستار مذاکره مستقیم با طالبان در مورد اخراج پناهجویان افغان شد، معاون حزب سوسیال دموکرات این کشور هشدار داده است که این اقدام مشروعیت بینالمللی طالبان را افزایش خواهد داد.
سونیا آیشوده تاکید کرد که تماس با طالبان نباید «عادیسازی» شود.
پیشتر الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، اعلام کرد که برای اخراج پناهجویان افغان در پی گفتوگوی مستقیم و توافق با طالبان است. این اظهارات وزیر داخله آلمان نگرانیهای را برای حزب سوسیال دموکرات این کشور برانگیخته است.
سونیا آیشوده، معاون گروه پارلمانی حزب سوسیال دموکرات آلمان، در گفتوگو با شبکه خبری (آراندی) هشدار داده است که مذاکره مستقیم با طالبان میتواند به افزایش مشروعیت بینالمللی این گروه منجر شود.
او ضمن نفی مذاکره مستقیم با طالبان، میگوید استفاده از «کانالهای دیگر برای گفتوگو» با طالبان در مورد اخراج پناهجویان افغان، معقول است، اما حکومت مرتس باید با حساسیت بالا در این زمینه عمل کند.
خانم آیشوده با اشاره به توافق ائتلاف حاکم، اخراج به افغانستان مجاز است، اما در درجه نخست باید مجرمان و افراد خطرناک اخراج شوند.
حکومت آلمان در چارچوب توافق ائتلافی با حزب سوسیال دموکرات توافق کرده که اخراج تنها شامل افرادی شود که مرتکب جرم شده یا برای امنیت عمومی خطر محسوب میشوند.
در همینحال سباستین فیدلر، سخنگوی حزب سوسیال دموکرات در مجلس فدرال آلمان، نیز هشدار داد که طالبان به عنوان «یک سازمان تروریستی» در سطح بینالمللی شناخته میشود.
او افزود که گفتوگوهای مستقیم با طالبان «مسئلهای ساده نیست» و هشدار داد که آلمان نباید از مواضع جهانی فاصله بگیرد و طالبان را بهطور علنی یا ضمنی بهرسمیت بشناسد، زیرا این اقدام امنیت داخلی آلمان را بهخطر خواهد انداخت.
سخنگوی فولکر ترک، کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل، با اخراج افغانها از آلمان مخالفت کرده و گفته است: «در حال حاضر شرایط مناسب برای بازگرداندن افراد به افغانستان وجود ندارد.»
بر اساس آمار اداره فدرال مهاجرت آلمان، تا پایان ماه می، حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ افغان در آلمان با دستور اخراج مواجهاند.