اختلاف رهبران اروپا بر سر نحوه مواجهه با ترامپ در مذاکرات تجاری

یکشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۵

در آستانه ضرب‌الاجل مذاکرات تجاری میان اتحادیه اروپا و دولت دونالد ترامپ، برخی از رهبران اروپایی خواستار توافقی سریع مشابه توافق بریتانیا برای جلوگیری از اعمال تعرفه‌های ۵۰ درصدی ترامپ هستند، در حالی که گروهی دیگر بر لزوم اتخاذ رویکردی سختگیرانه در قبال واشنگتن تاکید دارند.

یکی از دیپلومات‌های اتحادیه اروپا یک‌شنبه ۱۵ سرطان در مصاحبه روزنامه گاردین گفت: «در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، پرسش اصلی این است که آیا باید به هر قیمتی [با امریکا] به توافق برسیم تا از جنگ تجاری جلوگیری شود، یا اگر توافق مطلوب نباشد، باید قدرت‌نمایی کنیم.»

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، خواهان دستیابی سریع به توافقی مشابه توافق بریتانیا شده تا از آغاز یک جنگ تجاری تمام‌عیار جلوگیری شود.

در مقابل، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ترجیح می‌دهد در صورت نامتوازن بودن توافقی شتاب‌زده، برای رسیدن به توافقی بهتر صبر کند.

دولت ترامپ با تعیین ضرب‌الاجل ۱۸ سرطان هشدار داده در صورت عدم دستیابی به توافق، تجارت ۱.۶ تریلیون یورویی میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحت تاثیر اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات از اروپا قرار خواهد گرفت.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، ۱۳ سرطان اعلام کرد این کشور در حال مذاکره با ۱۵ تا ۱۸ کشور است که مهم‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده به شمار می‌روند.

ترامپ هشدار داده است نرخ تعرفه واردات برای سایر کشورها ممکن است تا ۷۰ درصد افزایش یابد.

رئیس‌جمهور امریکا پیش‌تر نیز با انتقاد از تعاملات تجاری واشنگتن و اتحادیه اروپا، این بلوک را «بدتر از چین» توصیف کرده بود.

در ادامه تنش‌های تجاری میان دو طرف، ماروش شِفچوویچ، کمیسار تجارت اتحادیه اروپا، هفته گذشته در دیدار با مقام‌های ارشد دولت ترامپ، از جمله بسنت، با تهدید واشنگتن به اعمال تعرفه ۱۷ درصدی بر واردات مواد غذایی از اتحادیه اروپا مواجه شد.

ترامپ ۱۳ حمل اعلام کرد تعرفه‌های تنبیهی موسوم به «روز آزادی» را بر تقریبا تمام کشورها اعمال خواهد کرد، اما یک هفته بعد، اجرای این تعرفه‌ها را به‌مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد.

با نزدیک شدن به پایان مهلت ۹۰ روزه، ایالات متحده آماده است موجی از تعرفه‌های تجاری جدید را علیه ده‌ها کشور اعمال کند. این در حالی است که تاکنون تنها دو کشور بریتانیا و ویتنام موفق به دستیابی به توافق با واشنگتن شده‌اند.

شرایط کنونی تردیدهایی را نسبت به توانایی اتحادیه اروپا در دستیابی به چیزی فراتر از یک توافق سیاسی اولیه برای تمدید مذاکرات ایجاد کرده است؛ آن هم در حالی که تعرفه پایه ۱۰ درصدی و سایر عوارض بر خودرو، فولاد و آلومینیوم همچنان برقرار است.

هم‌زمان با نزدیک شدن مذاکرات به نقطه حساس و پایانی، صنایع اروپا خود را برای هر سناریویی، از توافق تا شکست گفت‌وگوها، آماده می‌کنند.

فعالان این حوزه بر این باورند که حتی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، صادرات اتحادیه اروپا به امریکا با تعرفه‌ای ۱۰ درصدی مواجه خواهد شد؛ نرخی که پنج برابر میانگین ۲ درصدی پیش از آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ در سال گذشته است.

خبرهای بیشتر

رادیو