کارشناسان سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواستند از سرکوب افغان‌ها و ایرانی‌ها دست بردارد

شنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۴

۱۵ کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای از سرکوب‌ها در ایران پس از جنگ ۱۲ با اسرائيل ابراز نگرانی کردند.

در این اعلامیه از اعدام‌ها، بازداشت‌های به اتهام «جاسوسی»، اخراج اجباری مهاجران افغان و ناپدیدسازی قهری انتقاد شده است.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند پس از جنگ ۱۲ روزه، صدها نفر به شمول فعالان حقوق بشر، شهروندان افغانستان و اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران به اتهام «جاسوسی» بازداشت شده‌اند.

در گزارش این کارشناسان آمده است که در ایران از واژه‌ها و تعبیرهای تحقیرآمیز برای مهاجران افغان استفاده می‌شود.

نام ریچارد بنت، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در افغانستان، مای ساتو، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران و نازیلا غنیه، گزارشگر ویژه آزادی دین یا عقیده در میان امضاکنندگان این اعلامیه دیده می‌شود.

علاوه بر آن برخی دیگر از کارشناسان مثل نیکولا لورات، گزارشگر ویژه مسائل اقلیت‌ها، ایرین خان، گزارشگر ویژه ترویج و حمایت از حق آزادی عقیده و بیان و مری لاولر، گزارشگر ویژه وضعیت مدافعان حقوق بشر نیز از امضاکنندگان این نامه هستند.

در اعلامیه آمده است از ۲۳ جوزا ۱۴۰۴ تا کنون، دست‌کم شش نفر به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام شده‌اند.

کارشناسان هشدار داده‌اند که این درگیری همچنین باعث تشدید اخراج اجباری افغان‌ها از ایران شده و تنها در ماه جون، ۲۵۶ هزار افغان به کشورشان اخراج شده‌اند.

آنان گفته‌اند که این اخراج‌ها در شرایطی انجام می‌شود که نگرانی‌های جدی در مورد اخراج اجباری و نقض حقوق پناهندگان وجود دارد.

کارشناسان سازمان ملل از ایران خواسته‌اند که پس از آتش‌بس، راه محافظت از مردم را بر سرکوب ترجیح دهد و دست از سرکوب‌ها بردارد.

خبرهای بیشتر

رادیو