ترامپ و زلنسکی درباره افزایش همکاری تسلیحاتی گفت‌وگو کردند

جمعه ۱۴۰۴/۰۴/۱۳

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که در گفت‌وگو با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا درباره سامانه‌های دفاع هوایی گفت‌وگو کرده‌ است. او گفت توافق شده تا اوکراین و امریکا برای افزایش توانایی کی‌یف در «دفاع از آسمان» در برابر تشدید حملات روسیه، با یکدیگر همکاری کنند.

زلنسکی جمعه ۱۳ سرطان در پیامی در تلگرام افزود که در این تماس، درباره تولید مشترک دفاعی، خریدهای مشترک و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه نیز گفت‌وگو کرده است.

اوکراین مدت‌هاست که از واشنگتن درخواست کرده تا موشک‌ها و سامانه‌های بیشتری از نوع پاتریوت را به این کشور بفروشد؛ سامانه‌هایی که کی‌یف آن‌ها را برای دفاع از شهرهایش در برابر حملات فزاینده هوایی روسیه، حیاتی می‌داند.

تصمیم واشنگتن به توقف ارسال برخی از محموله‌های تسلیحاتی به اوکراین، با هشدارهایی از سوی کی‌یف همراه شد و مقامات اوکراینی اعلام کردند این اقدام توان دفاعی اوکراین در برابر حملات هوایی و پیشروی‌های میدانی روسیه را تضعیف خواهد کرد.

آلمان اعلام کرده است که در حال مذاکره برای خرید سامانه‌های پاتریوت برای جبران کردن این اقدام امریکا است.

یک منبع مطلع اوکراینی به رویترز گفت که نسبت به از سرگیری تامین موشک‌های پاتریوت از سوی امریکا خوش‌بین است.

او گفت‌وگوی زلنسکی و ترامپ را «بسیار خوب» توصیف کرد.

وبسایت امریکایی اکسیوس به نقل از منابع ناشناس گزارش داد این تماس تلفنی حدود ۴۰ دقیقه طول کشیده و ترامپ به زلنسکی گفته که بررسی خواهد کرد کدام سلاح‌های امریکایی که قرار بوده به اوکراین ارسال شوند، در حال حاضر متوقف شده‌اند، اگر اصلاً توقفی رخ داده باشد.

این گفت‌وگو یک روز پس از آن صورت گرفت که ترامپ گفت گفت‌وگویش با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ناامیدکننده بوده است.

ساعاتی پس از گفت‌وگوی ترامپ با پوتین در پنج‌شنبه، روسیه شدیدترین حمله پهپادی جنگ تا کنون را علیه پایتخت اوکراین انجام داد.

زلنسکی این حمله را «عمدا گسترده و بی‌رحمانه» توصیف کرد.

مجله آلمانی اشپیگل نیز جمعه به نقل از منابع دولت برلین گزارش داد که ترامپ پنج‌شنبه با فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان گفت‌وگو کرده و دو طرف درباره وضعیت اوکراین از جمله تقویت دفاع هوایی این کشور و همچنین مسائل تجاری گفت‌وگو کرده‌اند.

پیشتر، کی‌یف باتری‌های پاتریوت و مهمات آن‌ها را در قالب کمک‌های نظامی از دولت جو بایدن دریافت کرده بود.

ترامپ از بایدن به‌دلیل ارسال سلاح به اوکراین بدون دریافت هیچ امتیازی در مقابل، به‌شدت انتقاد کرده بود و از زمان روی کار آمدنش، تغییراتی اساسی در روابط با کی‌یف ایجاد کرده است.


خبرهای بیشتر

رادیو