مرکز آزادی بیان در واکنش به دستورالعمل جدید طالبان گفت این گروه با اتخاذ تدابیر سرکوبگرانه، یکی از خصمانهترین محیطها را برای خبرنگاری در جهان ایجاد کرده است.
این سازمان از جامعه جهانی خواست تا از خبرنگاران افغان و رسانههای مستقل حمایت کنند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اخیرا با ارسال یک دستورالعمل جدید به رسانهها، مانع انتقاد از سیاستهای این گروه شده است. طبق این دستورالعمل، رسانهها برای ضبط برنامههای سیاسی و دعوت از تحلیلگران، باید ابتدا از وزارت فرهنگ طالبان مجوز دریافت کنند.
در واکنش به این اقدام، مرکز آزادی بیان روز پنجشنبه، دوازدهم سرطان در بیانیهای آن را محکوم کرد و این سیاست را «حملهای حسابشده» علیه آزادی مطبوعات و خبرنگاری مستقل توصیف کرد.
این مرکز هدف طالبان از اجرای این دستورالعمل را خاموش کردن صداهای مخالف، حذف فضای بحث آزاد و تحمیل همسانسازی ایدئولوژیک از طریق ایجاد ترس و نظارت دانسته است.
این نهاد حامی خبرنگاران مستقر در کانادا نوشت: «در چارچوب این سیاست، اندیشه انتقادی جرمانگاری شده، گزارشگری مستقل سانسور میشود و گفتوگوی عمومی به تبلیغات دولتی محدود میگردد.»
مرکز آزادی بیان دستورالعمل جدید طالبان را به روشهای کنترول رسانهها در کشورهای کوریای شمالی، چین و ایران تشبیه کرده است.
در بیانیه مرکز آزادی بیان همچنین نگرانیهایی درباره وضعیت خبرنگاران افغان و چالشهایی از جمله تهدید و آزار و اذیت آنها مطرح شده است.
این مرکز همچنین به وضعیت روزنامهنگاران افغان مقیم پاکستان، ایران و ترکیه و احتمال اخراج آنها به افغانستان اشاره کرده است.
براساس دستورالعمل جدید طالبان، تحلیلگران برنامهها تنها با تایید وزارت اطلاعات و دریافت کارت هویت از این وزارت، مجاز به شرکت در برنامههای خبری و میزگردهای رسانهای خواهند بود.