«تعهد سویا»؛ رهبران جهان برای پر کردن شکاف ۴ تریلیون دالری در اسپانیا جمع شدند

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۰۹

سازمان‌ ملل اعلام کرد که بیش از ۷۰ رهبر جهان و هزاران تن از نمایندگان مؤسسات مالی بین‌المللی، بانک‌ها، سازمان‌های خیریه و بخش خصوصی روز دوشنبه در شهر سویا اسپانیا گردهم آمدند تا درباره پر کردن شکاف مالی سالانه ۴ تریلیون دالری، برای مبارزه با فقر تا سال ۲۰۳۰ گفت‌و‌گو کنند.

با وجود این که نشست در شرایط شکننده اقتصادی جهانی و تنش‌های ژئوپلیتیکی برگزار می‌شود، برگزار کنندگان امیدوارند که بتوانند به یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهانی که تضمین دسترسی همه مردم به غذا، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و آب آشامیدنی است، راه‌حلی پیدا کنند.

در این کنفرانس ایالات متحده که پیش‌تر یکی از بزرگ‌ترین کمک‌کنندگان بود، از مشارکت خودداری کرده است.

در آخرین نشست مقدماتی در ۱۷ جون، ایالات متحده سند ۳۸ صفحه‌ای حاصل از ماه‌ها مذاکره میان ۱۹۳ کشور عضو را رد کرد و مشارکت خود را در روند و کنفرانس سویا لغو نمود.
سپس سایر کشورها این سند را با اجماع تصویب و به سویا ارسال کردند تا بدون هیچ تغییری به تصویب برسد. این سند با عنوان «تعهد سویا» نامگذاری شده است.

در این سند آمده است که رهبران و نمایندگان عالی‌رتبه تصمیم گرفته‌اند «بسته‌ای بلندپروازانه از اصلاحات و اقدامات» را با فوریت برای بستن شکاف مالی به راه اندازند؛ این شکاف اکنون حدود ۴ تریلیون دالر در سال تخمین زده می‌شود.

ربکا گرینسپن، مسئول بخش تجارت سازمان ملل، اخیرا گفته است: «فرآیند توسعه در حال بازگشت به عقب است» و بحران بدهی جهانی تشدید شده است. او افزود که سال گذشته ۳.۳ میلیارد نفر در کشورهایی بودند که بیش از هزینه در بخش بهداشت و آموزش، سود بدهی پرداخت می‌کردند؛ این رقم برای امسال به ۳.۴ میلیارد نفر رسیده است.

همچنین کشورهای در حال توسعه امسال ۹۴۷ میلیارد دالر برای پرداخت بدهی‌هایشان هزینه خواهند کرد؛ این در حالی است که سال گذشته این مبلغ ۸۴۷ میلیارد دلار بوده است.

ایالات متحده تا پیش از این بزرگ‌ترین تأمین‌کننده کمک‌های خارجی جهانی بود. اما حکومت ترامپ آژانس اصلی کمک‌رسانی امریکا را محدود کرده و بودجه کمک خارجی را به‌شدت کاهش داده است. سایر کشورهای غربی نیز کمک‌های بین‌المللی را کاهش داده‌اند.

معاون دبیرکل سازمان ملل هفته گذشته گفته است که خروج امریکا از این نشست «غیرقابل‌پذیرش» است و تأکید کرد: «بسیاری از طرح های کمکی بدون مشارکت مداوم امریکا قابل تحقق نیستند.» او افزود: «پس از نشست سویا، مجددا با امریکا وارد گفتگو خواهیم شد و امیدواریم بتوانیم متقاعدشان کنیم که مشارکت‌شان برای موفقیت در خارج کردن میلیون‌ها نفر از فقر ضروری است.»

خبرهای بیشتر

رادیو