کریس مورفی، سناتور دموکرات امریکا، به شبکه سیانان گفته است که برخی از تاسیسات هستهای ایران چنان عمیق است که «هرگز نمیتوانیم به آنها نفوذ کنیم.»
او میگوید جمهوری اسلامی ذخایر مهم هستهای خود را به مناطقی منتقل کرده است که امریکا نمیتواند آنها را بمباران کند.
جنرال دن کین، رئیس ستاد ارتش امریکا، نیز روز پنجشنبه در نشستی با قانونگذاران امریکایی اعلام کرد که در حملات هوایی به سایت هستهای اصفهان از بمبهای سنگرشکن استفاده نشده است، زیرا عمق سایت به حدی است که بمبها نمیتوانند نفوذ پیدا کنند.
با اینحال بمبافکنهای بی۲ امریکا بیش از دوازده بمب سنگرشکن را بر روی سایتهای هستهای فردو و نطنز رها کردهاند.
مقامات امریکایی معتقدند که ساختارهای زیرزمینی سایت هستهای اصفهان تقریبا ۶۰ درصد ذخیره اورانیوم غنیشده ایران را در خود جای دادهاند؛ مقداری که برای تولید سلاح هستهای ضروری است.
جان رتکلیف، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) گفته که جامعه اطلاعاتی امریکا بر این باور است که بخش عمدهای از مواد هستهای غنیشده ایران در سایتهای اصفهان و فردو دفن شدهاند.
پیشتر آژانس اطلاعات دفاعی امریکا اعلام کرد که اجزای اصلی برنامه هستهای ایران از جمله اورانیوم غنیشده تخریب نشده و حملات امریکا احتمالا این برنامه را تنها چند ماه عقب انداخته است.
شماری از نمایندگان جمهوریخواه نیز پس از نشست محرمانه با وزرای دفاع، خارجه و رئیس سازمان سیا، به سیانان گفتند که احتمالا همه مواد هستهای ایران از بین نرفته باشد.
مایکل مککال، نماینده جمهوریخواه، گفت: «تا آنجا که من میدانم بیشتر مواد غنیشده اورانیوم هنوز در تاسیسات هستهای وجود دارد و بنابراین نیاز به نظارت کامل داریم. به همین دلیل است که ایران باید مستقیما با ما به میز مذاکرات بیاید.»
لیندزی گراهام، سناتور از کارولینای جنوبی، نیز گفته است که هرچند هدف ایالات متحده با بمباران سه سایت اصلی هستهای ایران محقق شده است، اما هنوز جمهوری اسلامی «جاهطلبی» دارد و «من نمیدانم ۹۰۰ پوند اورانیوم فوق غنی در کجا است.»
جفری لوئیس، استاد موسسه مطالعات بینالمللی میدلبری مستقر در امریکا و کارشناس تسلیحات نیز به سیانان گفت: «تصاویر ماهوارهای تجاری نشان داده که ایران به تونلهای اصفهان دسترسی مجدد یافته است.»