طالبان میگوید هیئت این گروه در نشست کاسا-۱۰۰۰ در دوشنبه چندین توافقنامه را با قزاقستان، تاجیکستان و پاکستان به منظور تسریع کار این پروژه امضا کرده است.
عبدالباری عمر، گماشته طالبان در ریاست برق برشنا از نمایندگان کشورها خواست نشست بعدی را در کابل برگزار کنند.
شرکت برق برشنا، تحت کنترول طالبان جمعه، ۲۶ ثور در خبرنامهای نوشت که به اساس این توافقنامهها، کارهای باقی مانده پروژه کاسا-۱۰۰۰ با سرعت بیشتری پیش برده خواهد شد.
عبدالباری عمر در این نشست گفت که پروژههای تاپی، تاپ و خط آهن افغانترانس در دهلیز لاجورد، نمونههای آشکار همکاری منطقهایاند که در چهارچوب سیاست اداره طالبان دنبال میشوند.
این مقام طالبان تاکید کرد که اداره این گروه متعهد است تا پروژه کاسا-۱۰۰۰ را در همکاری مشترک با کشورهای دخیل به پایان برساند. او افزود که پس از متوقف شدن کار این پروژه در سال ۲۰۲۱ طالبان با شرکت قراردادی و کشورهای شامل در این پروژه در تماس بوده تا زمینه از سرگیری کار کاسا-۱۰۰۰ را فراهم کند.
این نشست با نمایندگان قزاقستان، تاجیکستان، پاکستان، هیئت طالبان، بانک جهانی، بانک انکشاف اسلامی و شماری نهادهای دیگر روز چهارشنبه در دوشنبه تاجیکستان اغاز شد.
پروژه کاسا-۱۰۰۰ یکی از بزرگترین پروژههای منطقهای انتقال برق از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی است که از خاک افغانستان عبور میکند. شرکت برشنای طالبان نوشت: «این پروژه نهتنها ظرفیت همکاریهای اقتصادی را میان کشورهای عضو افزایش میدهد، بلکه گامی مهم در راستای تقویت روابط سیاسی و توسعه پایدار منطقهای بهشمار میرود».
بانک جهانی در ماه حوت ۱۴۰۲ اعلام کرد که کار پروژه ساخت خط انتقال نیروی برق کاسا-۱۰۰۰ را به درخواست کشورهای سهیم در این پروژه (قرغیزستان، اوزبیکستان، پاکستان) را در افغانستان آغاز میکند.
بر اساس تصمیم بانک جهانی، تمام پرداختهای ساختوساز در این پروژه در خارج از افغانستان و بهدور از سیستمهای اداری طالبان مدیریت خواهد شد.