جبهه آزادی می‌گوید یوناما در طرح خود طرف‌های تاثیرگذار را نادیده گرفته است

یکشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۲۱

جبهه آزادی افغانستان از طرح جدید دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان ابراز نگرانی کرده و آن را «ناعاقبت‌اندیشانه» خوانده است.

این جبهه در بیانیه‌ای گفت که طرح یوناما با هدف «سفیدسازی طالبان» تدوین شده و چشم‌انداز صلح در افغانستان را تیره‌تر می‌کند، زیرا طرف‌های تاثیرگذار در معادله افغانستان را نادیده گرفته است.

طرح جدید سازمان ملل بر ادغام طالبان در جامعه بین‌المللی متمرکز است. این طرح بر سه محور اصلی شامل تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با شبکه‌های تروریستی در افغانستان و رعایت حقوق بشر، از جمله بازگشایی مکتب‌ها، دانشگاه‌ها و فراهم‌سازی محیط‌ کاری برای زنان استوار است.

جبهه آزادی روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که محدود کردن طرف‌های دخیل در مسئله افغانستان به چارچوب مذاکرات دوحه، «امارت نامشروع طالبان» و نمایندگان گزینشی جامعه مدنی، امکان دستیابی به راه‌حلی جامع و معقول را به‌شدت تضعیف می‌کند. این جبهه این طرح را تکرار اشتباهات کنفرانس بن در سال ۲۰۰۱ دانست.

سازمان ملل در مورد مسایل مربوط به افغانستان به جز از طالبان، با گروه‌های سیاسی دیگر مانند جبهه آزادی و مقاومت، صحبت نکرده است.

پیش از این، طالبان از حضور در نشست‌های سازمان ملل به علت اشتراک نمایندگان گروه‌های سیاسی و مدنی دیگر خودداری کرده بود. به گفته این گروه، طالبان تنها نماینده افغانستان در مذاکرات بین المللی است.

جبهه آزادی افغانستان با اشاره به بی‌اعتمادی طالبان به انتخابات، نقض گسترده حقوق بشر و همکاری این گروه با سازمان‌های تروریستی جهانی، تاکید کرد که چارچوب‌های کنونی، از جمله روند دوحه، بازتاب‌دهنده واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی افغانستان نیست.

جبهه آزادی هشدار داد که نادیده گرفتن اصل فراگیری سیاسی، که عامل اصلی ثبات در آینده افغانستان است، پیامدهای منفی خواهد داشت. به گفته این جبهه، هر تلاشی برای تعامل با طالبان بدون در نظر گرفتن گروه‌های دیگر، محکوم به شکست است.

جبهه آزادی همچنین خواستار مشروط کردن هرگونه عادی‌سازی روابط با طالبان به رعایت حقوق بشر، رفع فوری ممنوعیت آموزش و کار زنان، تشکیل حکومت فراگیر، ایجاد چارچوبی برای گذار به حکومتی مشروع مبتنی بر انتخابات، و مشارکت همه اقوام در قدرت شد.

این جبهه خواستار تعیین هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد طبق قطعنامه ۲۱۲۷ شورای امنیت سازمان ملل برای افغانستان شد.

پیشتر، طالبان با تعیین هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد مخالفت کرده و گفته بود که در موجودیت دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، نیازی به نماینده دیگر نیست.

خبرهای بیشتر

رادیو